Saturday, February 25, 2017

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Για αγώνα κατά των αμβλώσεων κάλεσε για ακόμη μια φορά ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, όλες τις παραδοσιακές ομολογίες της Ρωσίας.

"Σήμερα, η Ρωσία κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον αριθμό των εκτρώσεων, γι' αυτό πρέπει όλες οι παραδοσιακές ομολογίες να εναντιωθούν σε αυτή την ανεπίτρεπτη πράξη, που ουσιαστικά είναι δολοφονία" τόνισε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Κύριλλος ανέφερε, ότι στόχος της Ρωσικής Εκκλησίας είναι να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις αμβλώσεις στη χώρα, κάτι που έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο σύμφωνα με στατιστικά.

"Παροτρύνω όλους να μην φτάνουν στην άμβλωση, τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα για τους νέους γονείς, αλλά ευλογία και γεγονός υψηλής ηθικής αξίας" - υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.”

Η πολεμική του Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλου και της Εκκλησίας της Ρωσίας εν γένει εναντίον των εκτρώσεων και εναντίον των αξιών της παραδοσιακής οικογένειας είναι συνεχής.

Συνάδει μάλιστα -ή μάλλον προπαντός- με τους στόχους του Ρωσικού κράτους και του Προέδρου Πούτιν που θέλει να στηρίξει την πολυτεκνία και τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ρώσος Πατριάρχης -όπως γενικά για όλα τα θέματα- δεν έχει πρόβλημα να απευθυνθεί στους εκπροσώπους των άλλων χριστιανικών Ομολογιών και των άλλων θρησκειών για να συστρατευθούν με τους στόχους του ασχέτως αν έτσι εμπεδώνεται ο "λαικός οικουμενισμός"

Σε κάθε περίπτωση στο συγκεκριμένο θέμα ο μεγάλος σύμμαχος της Ρωσικής Εκκλησίας είναι το Ρωσικό Κράτος που για τους δικούς του λόγους υιοθετεί πολιτικές επιλογές που βοηθούν τις παραδοσιακές αξίες της Ρωσικής κοινωνίας.

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό το γεγονός ότι στις πλείστες Ορθόδοξες χώρες οι εκτρώσεις έχουν την παγκόσμια πρωτιά.

Μακάρι η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου να ευαισθητοποιηθούν προς την ίδια κατεύθυνση και να κατηχήσουν τον κόσμο αναφορικά με το θανάσιμο αμάρτημα των εκτρώσεων. Την ίδια ποιμαντική ευθύνη πρέπει να αναλάβει και η Εκκλησία της Αμερικής.

No comments:

Post a Comment