Saturday, February 11, 2017

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Του ιστολογίου “Κατάνυξις”
=====

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας συμμετείχαν σε επιστημονικό συμπόσιο με θέμα τη σύγχρονη δουλεία, που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη και υπέγραψαν κοινή δήλωση.

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Κάπως έτσι χάνεται η ουσία και προάγεται ένα νέο αξιακό πλαίσιο, πέρα και πάνω από το Χριστό. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης της Ορθοδοξίας, δεν έχει καμμία "υποχρέωση", να βάζει υπογραφές, για το θέμα της "δουλείας". Έχει βάλει υπογραφή με το μαύρο του το ράσο και την ορθοτόμηση της αληθείας του Κυρίου. Το Ευαγγέλιο έχει λύσει τα σύγχρονα προβλήματα, πρίν από 2000 χρόνια. Είναι λοιπόν αυτονόητη η θέση του για θέματα όπως και αυτό της "δουλείας".


Παραμένει όμως το ερώτημα: "Ποιος σκοπός υπηρετείται από τέτοιες πρακτικές;" Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: "Υπηρετεί τη συνοδική θεσμοθέτηση του Οικουμενισμού στην Ορθοδοξία". Όποιος εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται την εκτροπή, εθελοτυφλεί και είναι υπεύθυνος για τη στάση του. Εμείς σαν Ιστολόγιο Κατάνυξις, αταλάντευτα θα αναδεικνύουμε τα ζητήματα αυτά και θα δίνουμε βήμα, στους ηρωϊκούς πατέρες που τολμούν και πράττουν το αυτονόητο: Να καταγγέλουν την Παναίρεση του Οικουμενισμού. 

No comments:

Post a Comment