Wednesday, January 25, 2017

ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ


ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Καθημερινά διαβάζουμε στα ιστολόγια και στα εκκλησιαστικά έντυπα για τους διωγμούς που υφίστανται αγωνιστές κληρικοί και μοναχοί που απορρίπτουν τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Ο π. Παναγιώτης Μητριτσάκης δικάζεται σήμερα στη Μητρόπολη Κυδωνίας της Κρήτης επειδή διέκοψε το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη Σεβ. κ. Δαμασκηνού. Οι προσευχές, η αγάπη και ο σεβασμός μας τον συνοδεύουν.

Ο π. Κυπριανός Στάικος της Εκκλησίας της Ρουμανίας καθαιρέθηκε ήδη επειδή διέκοψε το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη και έγινε έτσι το πρώτο θύμα της διωκτικής μανίας των Οικουμενιστών. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και αποδοκιμασία μας γι' αυτό.

Ο π. Νικόλαος Μανώλης καταγγέλλει ότι είναι θύμα συντονισμένης διωκτικής μανίας διαφόρων Μητροπολιτών οι οποίοι δεν ανέχονται τον έλεγχο που τους ασκεί για τις οικουμενιστικές τους ενέργειες και δηλώσεις. Προσευχόμαστε θερμά, πάτερ Νικόλαε, να σας στηρίζει ο Χριστός στους αγώνες σας. Ελπίζουμε ότι οι Οικουμενιστές δεν θα οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα.

Λάβαμε ηλεκτρονική επιστολή από Αγιορείτες Πατέρες που διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη. Η επιστολή απεστάλη στην Ιερά Κοινότητα και στις είκοσι κυρίαρχες Μονές. Με αυτήν δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να τηρούν την ίδια γραμμή. Πολύ φοβούμαστε ότι σύντομα οι Οικουμενιστές θα αρχίσουν απηνείς διώξεις και στο Άγιον Όρος.

Καταδικάζουμε φυσικά έντονα κάθε δίωξη αγωνιστή κληρικού ή μοναχού. Παρακαλούμε, όμως, θερμά όσους εν Χριστώ πατέρες και αδελφούς μας προχώρησαν σε αποτείχιση ή σκέπτονται να προχωρήσουν σύντομα σ’ αυτήν, να κάνουν δεύτερες σοφότερες σκέψεις.

Η αποτείχισή τους εις ουδέν θα ωφελήσει. Απλά θα δώσει την ευκαιρία στους Οικουμενιστές να καρατομήσουν πνευματικά τους εξ αυτών κληρικούς και να επιβάλουν αυστηρά κανονικά μέτρα κατά των μοναχών και των λαικών που θα τους ακολουθήσουν.

Το χειρότερο είναι ότι οι Οικουμενιστές θα τους εξαναγκάσουν να γίνουν ακοινώνητοι και θα τους οδηγήσουν σε σχίσμα.

No comments:

Post a Comment