Thursday, January 12, 2017

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ολοκληρώθηκε, με άκρως αντίξοες για τον Ελληνισμό συνθήκες, η Διάσκεψη της Γενεύης, χωρίς να παράγει κανένα οριστικό αποτέλεσμα

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η ηγεσία του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ βαδίζουν μία πορεία που έρχεται σε σαφή αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κυπριακού Ελληνισμού που απορρίπτει λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και πολιτική ισότητα της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας. Πολλώ μάλλον απορρίπτει την εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή εγγυήσεων, κατοχικού στρατού και εποίκων μετά τη λύση.

Η λανθασμένη πορεία του Προέδρου Αναστασιάδη και της ηγεσίας των δύο μεγάλων κομμάτων κάθε άλλο παρά έχει την αποδοχή του λαού -ακόμη και των ψηφοφόρων αυτών των κομμάτων-, όπως απέδειξε το Δημοψήφισμα του 2004. 

Ευτυχώς υπάρχουν πολλές πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται σε ενδοτική λύση επειδή βλέπουν τον κίνδυνο η Κύπρος να έχει την τύχη της Αλεξανδρέττας.

Εναντίον της νόθας λύσης προπαντός στέκεται ακλόνητη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου η οποία στηρίζει το λαό και τον νουθετεί να πορευθεί προς την ορθή κατεύθυνση και είναι έτοιμη να ηγηθεί της εκστρατείας του ΟΧΙ αν τελικά οριστικοποιηθεί σχέδιο λύσης που θα καταλήξει σε Δημοψήφισμα.

Συγχαίρουμε ολόψυχα τον Μακαριότατο και τους άλλους Συνοδικούς για τις πατριωτικές τους θέσεις και την ορθή αντίληψη που έχουν για το εθνικό μας πρόβλημα.

Αν τελικά γίνουν εθνομειοδοτικές παραχωρήσεις στους Τούρκους έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι η Εκκλησία δεν θα ολιγωρήσει να πράξει το καθήκον της. Θα συνδράμει αποφασιστικά στη σύσταση διακομματικής πλατφόρμας του ΟΧΙ και θα καλέσει το λαό δυναμικά να αρνηθεί να προσυπογράψει σχέδιο που οδηγεί σε αυτοκτονία τον Ελληνισμό της Κύπρου. 

Η Κύπρος είναι Ελληνική για περισσότερες από τρεις χιλιάδες χρόνια. Και έτσι πρέπει να παραμείνει. Γι’ αυτό αναμένουμε την ισχυρή  συνδρομή των Ελλαδιτών αδελφών μας για να αποφευχθεί νέα εθνική τραγωδία. Η Κύπρος είναι ανέξαρτητο κράτος έναντι των ξένων. Όχι έναντι του Ελληνισμού. Τα αίμα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ πότισε την Κυπριακή γη όπως την πότισε και το αίμα των Ελλαδιτών αδελφών μας της ΕΛΔΥΚ που έπεσαν στην Τουρκική εισβολή για να υπερασπιστούν την πατρίδα μας. Το αίμα και η θυσία τους μας δείχνει το δρόμο του χρέους.

No comments:

Post a Comment