Tuesday, January 31, 2017

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕΒ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ!


ΝΤΡΟΠΗ ΣΕΒ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο αγωνιστής ιατρός κ. Λυκούργος Νάνης μας έστειλε τη φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης μαζί με το σύντομο σχόλιο που ακολουθεί:

“Το γνωστό νεονικολαίτη Γιανναρά κάλεσαν σαν ομιλητή στην Κέρκυρα για να δια-σκοτίσει τα νέα παιδιά αναπτύσσοντας το θέμα "Σύντροφος, σύζυγος, εραστής: το άθλημα της σχέσης σήμερα".
Δίπλα του στη φωτο ο γνωστός και μη εξαιρετέος παπα-Μουρτζανός που μίλησε προ καιρού σε παρουσίαση του κατάπτυστου βιβλίου των εκδόσεων ΕΝ ΠΛΩ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΜΟΥΡΤΖΑΝΟ!”

Ο κ. Νάνης έχει απόλυτα δίκαιο. Είναι άλλωστε από τους ελάχιστους που διαμαρτύρονται για τον Νεονικολαιτισμό. 

Δεν φτάνει ότι οι Σεβ. Μητροπολίτες προσυπέγραψαν τις αποφάσεις της Συνοδου της Κρήτης (είτε με την υπογραφή των κειμένων της είτε με την αποδοχή του μηνύματος της Ιεράς Συνόδου προς το λαό για την λεγόμενη “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο”), φροντίζουν επί τακτής βάσεως να κατηχούν  στραβά το ποίμνιό τους με την προβολή των γνωστών Νεορθόδοξων και Νεονικολαιτών κληρικών και λαικών που λυμαίνονται την ορθόδοξη ευσέβεια.

Ο π. Θεμιστοκλής Μουρζτανός, ο π. Βασίλειος Θερμός, ο π. Φιλόθεος Φάρος, ο π. Βαρνάβας Γιάγκου, ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης και φυσικά ο αρχηγέτης του Νεονικολαιτισμού και της Νεορθοδοξίας κ. Χρήστος Γιανναράς προσκαλούνται από Μητροπόλεις και Ακαδημίες και ενορίες για να σκοτίσουν με τις κακοδοξίες τους το φρόνημα του πληρώματος της Εκκλησίας.

Ο Εκκλησιαστικός ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει με γράμματα αισχύνης το όνομα του κ. Γιανναρά. Είναι τεράστια η ζημιά που προξένησε στην Ελληνική θεολογία. Είναι απίστευτο ποιας έκτασης αρνητική επίδραση άσκησε στη σκέψη των θεολόγων δύο γενεών που έχουν ανδρωθεί με τη μελέτη των -εν πολλοίς- κακόδοξων βιβλίων και επιφυλλίδων του.


Αυτός ο “εξαίρετος διανοούμενος” και “γνήσιος αντιοικουμενιστής”, κατά τον π. Γεώργιο Μεταλληνό, προξένησε και προξενεί τεράστια ζημιά στα θεολογικά μας πράγματα, με τη συμβολή δυστυχώς πολλών Μητροπολιτών, που του παρέχουν το βήμα και τη δυνατότητα για να δηλητηριάζει τις ψυχές των πιστών με τις κακοδοξίες του.

No comments:

Post a Comment