Thursday, January 12, 2017

π. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΛΑΜΟΥΣΗΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ


π. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΛΑΜΟΥΣΗΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης μετέβησαν στη πόλη Ρέγκενσμπουργκ της Βαυαρίας και τέλεσαν την ακολουθία του αγιασμού του ποταμού Δούναβη.

Προηγήθηκε σύντομη εκκλησιαστική τελετή στον καθεδρικό ναό της πόλης με την ορθόδοξη αντιπροσωπεία, την αντιπροσωπεία της ρωμαιοκαθολικής επισκοπής της πόλης, με επικεφαλής τον τοπικό Επίσκοπο κ. Ρούντολφ Φοντερχόλζερ και τον ευαγγελικό επίσκοπο Χανς-Μάρτιν Βάις.

Ακολούθως η αντιπροσωπείες και το εκκλησίασμα μετέβησαν πεζή με λιτανεία στην ιστορική Πέτρινη Γέφυρα του Δούναβη, όπου έλαβε χώρα και η τελετή του αγιασμού.”

Δυστυχώς η Μητρόπολη Γερμανίας είναι μια βαθιά οικουμενιστική Μητρόπολη με οικουμενιστικό αστέρα πρώτου μεγέθους, όχι μόνον τον Μητροπολίτη της Αυγουστίνο, αλλά και τον πρωτοπρεσβύτερο του Μονάχου π. Απόστολο Μαλαμούση, ο οποίος εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία να συμπροσευχηθεί με τους αιρετικούς και να διοργανώσει μαζί τους κοινές ποιμαντικές και λατρευτικές παραστάσεις.

Μεγάλη η πικρία του πληρώματος της Εκκλησίας από τη συμπεριφορά του π. Απόστολου και του Σεβασμιότατου Γερμανίας Αυγουστίνου αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου που δεν τιθασσεύει αυτές τις συμπεριφορές αλλά αντίθετα τις ενθαρρύνει και τις υποθάλπει.

No comments:

Post a Comment