Monday, January 16, 2017

ΣΥΝΕΤΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ”


ΣΥΝΕΤΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ”

Του  Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ρωμαίικο οδοιπορικό”:

“Μετὰ τὴν Ἐκκλησία τῆς Βουλγαρίας ἡ ὁποία μὲ ἀνακοίνωσή της εἶχε χαρακτηρίσει τὴν ψευδο-Σύνοδο τοῦ Κολυμπαρίου ἀντιπατερική, ἔρχεται πνευματοκινήτως ἡ Ἐκκλησία τῆς Γεωργίας, καὶ μὲ κείμενό της ἀπορρίπτει τὴν «Σύναξη τῆς Κρήτης»! Οἱ Ἐκκλησίες Βουλγαρίας καὶ Γεωργίας λοιπόν, ἐλέγχουν μὲ τὶς Πατερικὲς θέσεις τους τὴν ἀπαράδεκτη καὶ περίεργη στάση τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἔναντι τῆς ληστρικῆς Συνόδου τῆς Κρήτης. Ὡς ἀπαύγασμα, θὰ ἦταν παράλειψη νὰ μὴν τονίσουμε, ὅτι μετὰ καὶ τὶς τελευταῖες χαρούμενες ἀγγελίες, θὰ ἦταν ἄτοπη κάθε σκέψη γιὰ ἀποτείχιση ἐκ μέρους τῶν ἀντι-οἰκουμενιστῶν. Ἂς προσέξουμε νὰ μὴν γελαστοῦμε ἀπὸ τὶς «Φαναριώτικες παγίδες», ἀλλὰ νὰ μείνουμε σὲ κοινωνία ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ.”

Οι διαχειριστές του ιστολογίου “Ρωμαίικο οδοιπορικό” αντιμετωπίζουν το θέμα της Συνόδου της Κρήτης και την πιθανή αποτείχιση ορισμένων εξαιτίας της με τον ορθό τρόπο.

Απορρίπτουμε τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης και επιδιώκουμε την αναθεώρησή τους με τη σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου, όπως ζητούν οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας. Tο Άγιον Όρος συντόνισε τη φωνή του προς την ίδια κατεύθυνση και ίσως εκδώσει σχετική απόφαση και η Υπερόριος Ρωσική Εκκλησία.

Εκκρεμεί βεβαίως και η απόφαση του Πατριαρχείου Ρωσίας αλλά δεν κρύβουμε ότι έχουμε πολύ λίγες προσδοκίες από αυτό. Η όλη πολιτεία της Εκκλησίας της Ρωσίας είναι καθαρά οικουμενιστική και η στάση της έναντι της Συνόδου της Κρήτης υπαγορεύεται δυστυχώς από τη φιλοπρωτεία και τον εθνοφυλετισμό και όχι από την έγνοια για την τήρηση της ακρίβειας της ορθοδόξου πίστεως.

Πολύ ορθή επίσης είναι η θέση του ιστολογίου "Ρωμαίικο οδοιπορικό" ότι είναι περίεργη και απαράδεκτη η στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη Σύνοδο της Κρήτης.

Συμφωνούμε ακόμη με το ιστολόγιο “Ρωμαίικο οδοιπορικό” ότι οι κινήσεις προς αποτείχιση έρχονται γάντι στους Φαναριώτικους σχεδιασμούς και επιδιώκουν να εξουδετερώσουν τις αγωνιστικές φωνές στον Ελλαδικό χώρο -και όχι μόνον- εναντίον του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης.

Απευθύνουμε -για μια ακόμη φορά- θερμή έκκληση προς όλους τους πατέρες και αδελφούς μας που σκέφτονται να προχωρήσουν σε αποτείχιση να προβληματιστούν σοβαρά επειδή, αν τελικά αποτειχιστούν, θα εξυπηρετήσουν -ανεπιγνώστως φυσικά- τα μέγιστα τα σχέδια των Οικουμενιστών.

No comments:

Post a Comment