Saturday, January 14, 2017

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΛΗΡΙΚΟ



ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΛΗΡΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη θλίψη και απογοήτευση διαβάσαμε στο αγωνιστικό ιστολόγιο “Κατάνυξις” ότι 

“Στην εκκλησία της Ρουμανίας επιβλήθηκε η πρώτη καθαίρεση κληρικού.

Χτες έγινε στην Ρουμανία, το εκκλησιαστικό δικαστήριο εναντίον του πατρός Κυπριανού Στάϊκου, που διέκοψε το μνημόσυνο του Επισκόπου του Κοβάσνα κ. Ανδρέα.

Επειδή η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, δήλωσε επίσημα ότι δέχεται την "Σύνοδο" της Κρήτης και θα διώκει τους κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς, που δεν την δέχονται, ο επίσκοπος Ανδρέας άρχισε να εφαρμόζει το άρθρο 22 της ψευδο-Συνόδου στην επαρχία του. 

Ο πρώτος διωκόμενος είναι ο πατήρ Κυπριανός Στάϊκου, διδάκτορας θεολογίας, χειροτονία του μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, και πολύ σεβαστός κληρικός, πνευματικός πολλών λαϊκών. Είναι ο πρώτος κληρικός ορθόδοξος που έπεσε θύμα τον οικουμενιστών.

Η μόνη κατηγορία που τον βάρυνε, ήταν ότι δεν κάνει υπακοή στην "Πανορθόδοξη Σύνοδο" και βεβαίως στις Εκκλησιαστικές Αρχές.”

Αποδοκιμάζουμε έντονα την καθαίρεση του αγωνιστή και πεπαιδευμένου Ρουμάνου κληρικού π. Κυπριανού Στάικου. Εκφράζουμε τη θλίψη μας και τη θερμή μας συμπαράσταση στο πρώτο θύμα της διωκτικής μανίας των Οικουμενιστών.

Αντιλαμβανόμαστε την πνευματική ζημιά που θα προκληθεί τώρα που ο ομολογητής αυτός κληρικός θα εξαναγκαστεί να αποκοπεί από το ποίμνιό του και από τα πνευματικά του παιδιά.

Δυστυχώς τα ίδια κινδυνεύουν άμεσα να πάθουν δύο αγωνιστές κληρικοί στην Κρήτη που διέκοψαν το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη. Μας διακατέχει μεγάλος φόβος ότι οι οικουμενιστές θα τους οδηγήσουν και αυτούς σε καθαίρεση. Αφού μάλιστα πρόκειται για έγγαμους κληρικούς αντιλαμβανόμαστε ότι εκτός των άλλων και οι ίδιοι και η οικογένειά τους θα αντιμετωπίσουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της επικείμενης καθαίρεσης.

Καλόν είναι να προβληματιστούν σοβαρά όσοι σκέπτονται να προχωρήσουν σε αποτείχιση. Ο φόβος μας είναι ότι δεν θα πετύχουν τίποτε περισσότερο εκτός απο το να δώσουν στους Οικουμενιστές την ευκαιρία να τους καθαιρέσουν και να τους απομονώσουν.

Είναι κανόνας απαράβατος ότι οι μεμονωμένες και ασύντακτες αποτειχίσεις δεν καταλήγουν σε επιθυμητά αποτελέσματα. 

No comments:

Post a Comment