Friday, January 27, 2017

ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΤΑΙΖΕ


ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΤΑΙΖΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”: 

“Μια ειδική προσευχή έλαβε χώρα στο Taizé με την παρουσία σε αυτήν, πολλών νέων ανθρώπων και ηγετών των τοπικών εκκλησιών. Η προσευχή μάλιστα, μεταδόθηκε live μέσω γνωστού κοινωνικού δικτύου. Ο ηγούμενος του οικουμενιστικού μορφώματος Alois, ευχαρίστησε τους αξιωματούχους εκπροσώπους των Καθολικών, των Ορθοδόξων, των Πεντηκοστιανών, των Ευαγγελικών, των Μενονιτών κ.α. για την παρουσία τους στην οικουμενιστική συμπροσευχή.”

Το ιστολόγιο “Κατάνυξις” έχει δίκαιο. Το Taizé δεν είναι τίποτε άλλο παρά Οικουμενιστικό  μόρφωμα που πρωτοστατεί, μαζί με την κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου και τη διομολογιακή μικτή μοναστική κοινότητα Bose, σε παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες με την συνεχή -δυστυχώς- συμμετοχή ορθοδόξων επισκόπων, άλλων κληρικών, μοναχών και λαικών.


Δεν θα έπρεπε οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, ή τουλάχιστον όσες από αυτές δεν έχουν καταποθεί από την αίρεση του Οικουμενισμού, να εκδώσουν συνοδική απόφαση με την οπoία να απαγορεύουν αυστηρά τη συμμετοχή ορθοδόξων σ’ αυτούς τους οικουμενιστικούς οργανισμούς;

No comments:

Post a Comment