Wednesday, October 5, 2016

ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ


ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο newsit.gr:

«Προτείνω ο κ. Τσίπρας ως δείγμα καλής θέλησης να αποπέμψει τον κ. Φίλη για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση» δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον Real Fm.

«Πρέπει να το κάνει άμεσα αν εννοεί στην πράξη ότι σέβεται την Εκκλησία και επιθυμεί να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβουν ότι διαχρονικά ο ελληνικός λαός πορεύθηκε μαζί με την Ορθοδοξία και είναι εθνικό έγκλημα να ακρωτηριάζεις την ψυχή των Ελλήνων για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων» σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Νίκο Φίλη για "ιδεοληπτικές μεθοδεύσεις" σε σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ με αφορμή τις αλλαγές στο μάθημα της ιστορίας επιτέθηκε και στην κυβέρνηση η οποία όπως είπε θέλει" να ξεριζώσει βίαια τη θρησκευτική συνείδηση των μαθητών για να εφαρμόσει τις ακραία παλαιομαρξιστικές και διεθνιστικές αντιλήψεις της".

Ορθές βεβαίως οι παρατηρήσεις του κ. Πλακιωτάκη αλλά ελλιπείς. Ας μην είμαστε αφελείς. Δεν έχουμε απλά πρόβλημα με τον κ. Φίλη αλλα με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ. Τσίπρα. Η ανάγκη αποπομπής του κ. Φίλη που αντιμάχεται ότι Ελληνικό και Ορθόδοξο είναι δεδομένη αλλά δεν αρκεί. Ο τόπος πρέπει να απαλλαγεί όσο γίνεται πιο γρήγορα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Αν απλά φύγει ο κ. Φίλης -που πρέπει να φύγει- ένας άλλος Συριζαίος θα καταλάβει τη θέση του. Βέβαια η αποπομπή του κ. Φίλη θα δώσει ένα συναίσθημα ικανοποίησης στον Έλληνα που βλέπει τον υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αφελληνίσει και να αποχριστιανοποιήσει την παιδεία, να παραποιήσει την Ιστορία και να εντάξει στις ιδεολογικές του αγκυλώσεις ότι πιο ιερό έχει το έθνος μας.

No comments:

Post a Comment