Monday, October 10, 2016

ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟΓΡΑΦΟ ΣΑΣ ΣΕΒ. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟΓΡΑΦΟ ΣΑΣ ΣΕΒ. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο γνωστός οικουμενιστής Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος έγραψε άρθρο που επιγράφει «Προς τους επώνυμους και ανώνυμους λιβελογράφους» με το οποίο προσπάθησε να απαντήσει στις κατηγορίες που εκτοξεύχθησαν εναντίον του από πολλούς παράγοντες και δη από μοναχούς οι οποίοι περιόδευσαν στη Μητρόπολή του χωρίς την άδεια του και διοργάνωσαν συγκεντρώσεις και ομιλίες με τις οποίες -κατά τον ισχυρισμό του τουλάχιστον- προέτρεψαν τον κόσμο να προχωρήσει σε αποτείχιση.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ένας μοναχός ή ένας κληρικός είναι ανεπίτρεπτο να διοργανώνει ομιλίες και συγκεντρώσεις σε μια Μητρόπολη χωρίς την άδεια του επιχώριου Ιεράρχη. Πολλώ μάλλον είναι ανεπίτρεπτο να προτρέπει -αν όντως προέτρεψαν- τους πιστούς να προχωρήσουν σε αποτείχιση.

Παρόλα αυτά, ενώ ο Σεβ. Αργολίδος έχει δίκαιο, με το κείμενό του κατόρθωσε να γίνει στόχος πλειάδας άρθρων που έγραψαν πολλοί σε διάφορα ιστολόγια. Και δικαίως διότι με την απάντησή του -αληθινό μεταλλείο κακοδοξίας- προκάλεσε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πιστών.

Σεβασμιότατε Αργολίδος! Δεν ενδιαφέρει κανένα ποιος είναι ο λογογράφος του άρθρου σας από τη στιγμή που εσείς το υπογράφετε και το δημοσιεύετε σαν δικό σας κείμενο. Αυτόν που ενδιαφέρει είναι μόνον εσάς επειδή σας εκθέτει με αθεολόγητες θέσεις και αντορθόδοξο φρόνημα. Δεν έχετε, λοιπόν, παρά να αλλάξετε τον λογογράφο σας για να μην εκτίθεστε με παρόμοιας φύσεως άρθρα.

No comments:

Post a Comment