Wednesday, October 5, 2016

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΑ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ



ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΑ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Φίλης ήταν αποκαλυπτικός. Ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις και τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, είπε. 

Τι σημαίνει ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις;  Ότι η Εκκλησία θα σιωπήσει και δεν θα ασκεί κριτική στον κ. Φίλη και στον κ. Γιαγκάζογλου. Τι σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών; Ότι ο Γιαγκάζογλου, ο Φίλης, οι ΚΑΙΡΟΣκόποι και οι “φωτισμένοι” ιεράρχες της Εκκλησίας -εν οις και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος- πέτυχαν αυτό που ήθελαν όπως πέτυχαν και την σιωπή της Εκκλησίας.

Τι σημαίνει ότι θα ξανακουστούν οι απόψεις της Εκκλησίας; Οτι όπως δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις της την πρώτη φορά έτσι δεν θα εισακουστούν ούτε και τώρα. 

Τι σημαίνει η όλη συνάντηση Αρχιεπισκόπου και Τσίπρα και των συνεργατών τους; Ότι η Εκκλησία όχι μόνον ηττήθηκε επί της ουσίας αλλά και υποσχέθηκε να σιωπήσει.

Σε απλά Ελληνικά ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατάφερε ακόμη μια πισώπλατη μαχαιριά κατά της Εκκλησίας και δη κατά του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών.

Λίγες αμφιβολίες είχαμε από την αρχή για την ειλικρίνεια του Αρχιεπισκόπου όταν έδινε την εντύπωση ότι αντιδρούσε στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Το alter ego του ο Νέας Ιωνίας Γαβριήλ έκανε έγκαιρα αρκούντως διαφωτιστικές δηλώσεις με τις οποίες  προετοίμαζε τον κόσμο για την ήττα της Εκκλησίας που θα ακολουθούσε.

Επίσης οι ΚΑΙΡΟΣκόποι Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Μάριος Μπέγζος και Θεόδωρος Γιάγκου εξακολουθούν να αποτελούν την εκδοτική επιτροπή του επίσημου περιοδικού της Εκκλησίας “Θεολογία” και δεν είναι καθόλου σαφές αν η παραίτηση του κ. Γιαγκάζογλου είναι οριστική. Θα φανεί σε λίγο μέχρι πού φτάνει η συμπαιγνία Αρχιεπισκόπου -Γιαγκάζογλου.

Μακάρι ο Θεός να με διαψεύσει αλλά φοβούμαι φόβον μέγα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όπως ναρκοθέτησε το δρόμο της Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών έτσι θα κάνει και σήμερα στην Ιεραρχία για τη Σύνοδο της Κρήτης.

No comments:

Post a Comment