Thursday, October 6, 2016

Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πέτυχε απόλυτα τους στόχους του. Ευνούχισε τις αντιδράσεις εναντίον του νέου Προγράμματος Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών και φίμωσε την Ιεραρχία. 

Παράλληλα κατόρθωσε να αφοπλίσει την ΠΕΘ την οποία έβγαλε εκτός του παιγνιδιού.

Προσχηματικά έβγαλε και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους εκτός παιγνιδιού αλλά στην ουσία με αυτούς θα συνδιαλέγεται και θα συνεργάζεται. Με τον Γιαγκάζογλου, με τον Μπέγζο, με τον Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, με τον Θεόδωρο Γιάγκου και με τον Βαλλιανάτο.

Ο Μακαριότατος διαπίστωσε πολύ ορθά ότι η ΠΕΘ ξεσήκωνε τον κόσμο, είχε επιχειρήματα και δράση εναντίον του νέου Προγράμματος Σπουδών γι’ αυτό και αποφάσισε -και το κατόρθωσε- να την θέσει εκποδών.

Ακάθεκτος πια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάνει πλάτες στον Γιαγκάζογλου για να επιφέρει δευτερεύουσας σημασίας αλλαγές στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών και στα νέα βιβλία που θα συντάξουν οι ΚΑΙΡΟΣκόποι.

Από την Ιεραρχία είναι ματαιοπονία να αναμένει κάποιος ότι θα αντιδράσει στα δόλια σχέδια του Αρχιεπισκόπου. Ούτε στη σύνοδο της Κρήτης αντέδρασε, ούτε στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου.

Η ΠΕΘ είναι άγνωστο αν θα αποτολμήσει να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον του νέου Προγράμματος Σπουδών αφού την έθεσε στο περιθώριο ο Αρχιεπίσκοπος και η φιμωμένη Ιεραρχία.

Η μόνη ελπίδα να σωθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι η πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από ανθρώπους που δεν πάσχουν από το αριστερό σύνδρομο της Εκκλησιομαχίας.

No comments:

Post a Comment