Wednesday, September 21, 2016

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΤΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΤΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Συγκλίνουσες πληροφορίες των τελευταίων ημερών αποκαλύπτουν το κοινό μυστικό ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έπαιξε το ρόλο του εφαλτηρίου για να περάσουν τα άνομα σχέδια του κ. Γιαγκάζογλου για απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Συγκεκριμένα ο υπουργός παιδείας κ. Ν. Φίλης απεκάλυψε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έθεσε ΜΟΝΟΝ δύο όρους για το μάθημα των θρησκευτικών. Να μη μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας του και να μη θιγούν οι θεολόγοι. Ούτε λέξη δεν είπε για να διατηρηθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος.

Αλλά αυτές ακριβώς ήταν οι θέσεις των ΚΑΙΡΟΣκόπων και του Γιαγκάζογλου.

Ο Σεβ. Φθιώτιδος, επίσης, με πολλή παρρησία, δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έπρεπε να είχε πει πριν ένα χρόνο αυτά που λέγει τώρα για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τώρα είναι πολύ αργά για να ληφθούν υπόψη οι παραινέσεις του. Αλλά αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλά τώρα για τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών και όχι πριν ένα χρόνο. Αυτά που λέγει τώρα εξυπηρετούν μία ανάγκη: Να παρουσιαστεί στο ποίμνιό του ως αμύντορας του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτιών για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αφελών.

Την ώρα που έπρεπε να μιλήσει έκανε πλάτες στον Γιαγκάζογλου και τώρα που πέρασαν τα σχέδια των ΚΑΙΡΟΣκόπων ρίχνει άδεια πυρά στον αέρα για εντυπωσιασμό.

Επ’ ευκαιρία! Ο κ. Γιαγκάζογλου παραιτήθηκε με μία κίνηση εντυπωσιασμού για να βοηθήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συνεχίσει να παίζει τον επαίσχυντο ρόλο του. Τα άλλα μέλη της εκδοτικής επιτροπής του περιοδικού “Θεολογία” (Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Θεόδωρος Γιάγκου, Μάριος Μπέγζος κτλ.) γιατί δεν παραιτούνται αφού είναι ομόφρονες του κ. Γιαγκάζογλου και βρίσκονται σε διάσταση με τις επίσημες θέσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μάθημα των Θρησκευτικών;

No comments:

Post a Comment