Saturday, September 24, 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Βολές εναντίον του Νίκου Φίλη εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε την Πέμπτη.

Ο Μητροπολίτης Πειραιά απαντώντας στον Νίκο Φίλη για τα όσα ισχυρίστηκε για τον ρόλο της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας είπε με νόημα.

«Θα πω κάτι στον κ. Φίλη με πολλή αγάπη στο πρόσωπό του, με τιμή και σεβασμό ρώτησε τι έκανε η Εκκλησία στην Δικτατορία. Λοιπόν, να του πω εγώ που είμαι ένα μέλος της Εκκλησίας, εγώ που ήμουν νέος φοιτητής ήμουν στο Πολυτεχνείο. Ερωτώ ο κ. Φίλης πού ήταν;»

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ σημείωσε επίσης;
«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Φίλης δεν ελέγχει τι λέει… Δυστυχώς. Χωρίς Φειδώ χωρίς αυτοέλεγχο. Ισχυρίζεται ότι η εκκλησία ευθύνεται για την ηθική έκπτωση του λαού μας. Αναφέρει ιστορικά γεγονότα, τα οποία δεν είναι όπως τα παρουσιάζει.»

Αναφερόμενος δε στην περίοδο της Κατοχής είπε χαρακτηριστικά «Γιατί κατά την κατοχή η Εκκλησία έδωσε αιματηρές μάχες για να διασώσει τον Λαό, για να διασώσει τους Εβραίους συνέλληνες, τους μαχητές των συμμάχων που είχαν μείνει στην Ελλάδα κλπ.»”

Πολύ ουσιαστική η παρέμβαση του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Όχι μόνον επειδή απέδειξε ότι πολλά μέλη της Εκκλησίας ήταν πρόμαχοι στον αγώνα εναντίον της Δικτατορίας αλλά και επειδή κατέδειξε την υποκρισία του υπουργού Παιδείας που δεν έχει να επιδείξει κανέναν αγώνα εναντίον της Δικτατορίας. Κοινό μυστικό άλλωστε τυγχάνει ότι, όχι μόνον ο κ. Φίλης ήταν απών από τον αγώνα εναντίον της Δικτατορίας, αλλά και ότι ο πατέρας του κ. Τσίπρα απέκτησε περιουσίες εξαιτίας της στενής συνεργασίας του με τη Δικτατορία. Να σταματήσουν, λοιπόν, οι άθεοι να επικαλούνται τους ανύπαρκτους αγώνες τους εναντίον της Δικτατορίας και να εκμηδενίζουν την αγωνιστική δράση των ανθρώπων της Εκκλησίας.

Όσο για την περίοδο της κατοχής η Εκκλησία έχει να δείξει τέτοιες περγαμηνές που δεν έχει να δείξει κανείς άλλος. Αποστομωτική απάντηση στις ανιστόρητες θέσεις του κ. Φίλη για την προσφορά της Εκκλησίας κατά την περίοδο της κατοχής έδωσε ήδη ο κ. Μανώλης Γλέζος.

No comments:

Post a Comment