Tuesday, September 20, 2016

ΑΝΕΝΤΙΜΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΓΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΑΝΕΝΤΙΜΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΓΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο γνωστός οικουμενιστής και νεωτεριστής Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρος Ξ. Γιάγκου δημοσίευσε δύο άρθρα που επιγράφει “Πτυχές που αποσιωπήθηκαν στον δημόσιο διάλογο περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου" (Α' ΜΕΡΟΣ) και (Β΄ΜΕΡΟΣ) με τα οποία προσπαθεί να σπείρει ζιζάνια στο χώρο του αντιοικουμενισμού.

Στοχεύει κυρίως τους δύο ηγέτες του αντιοικουμενισμού που αποδόμησαν την Σύνοδο της Κρήτης και προσπαθεί να τους εκθέσει στα μάτια των αντιοικουμενιστών και να σπείρει έριδες μεταξύ μας.

Τα επιχειρήματα του κ. Γιάγκου είναι οι χιλιοειπωμένες θέσεις ότι ο π. Θεόδωρος Ζήσης προ τριακονταπενταετίας συνεργούσε στα οικουμενιστικά ανοίγματα του Φαναρίου όντας επίλεκτο μέλος της ομάδας του διαβόητου Καθηγητή της Πατρολογίας Παναγιώτη Χρήστου.

Με την ίδια τακτική προσπαθεί να σπιλώσει τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Τσελεγγίδη επειδή σπούδασε με υποτροφία ετεροδόξων.

Ουδείς πείθεται από αυτά τα επιχειρήματα επειδή είναι χιλιοειπωμένα και απαντήθηκαν ικανοποιητικά πολλές φορές.

Αυτό που μετρά δεν είναι τι έκαναν οι ηγέτες του αντικουμενιστικού αγώνα πριν τριάντα και σαράντα χρόνια αλλά τι κάνουν συστηματικά και με συνέπεια έκτοτε.

Η στοχοποίηση των π. Θεόδωρου Ζήση και του κ. Τσελεγγίδη δείχνει ότι η καταλυτική και θεολογικότατη αρθρογραφία τους αποδόμησε πλήρως το οικοδόμημα της κακόδοξης Συνόδου της Κρήτης. Μη έχοντας επιχειρήματα θεολογικά να αντιτάξει ο κ. Γιάγκου σε όσα οι διαπρεπείς αντιοικουμενιστές θεολόγοι καταμαρτυρούν εναντίον της Συνόδου της Κρήτης καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον των ηγετών του αντιοικουμενιστικού αγώνα για όσα συνέβησαν πριν τρείς ή και τέσσερις δεκαετίες.

Το ερώτημα είναι απλό. Μπορεί ο κ. Γιάγκου ή οποιοσδήποτε άλλος οικουμενιστής να απαντήσει πειστικά τα θεολογικά επιχειρήματα του π. Θεοδώρου Ζήση, του κ. Τσελεγγίδη και των άλλων ηγετών του αντιοικουμενιστικού αγώνα για τη Σύνοδο της Κρήτης; Προφανώς δεν μπορούν. Γι’ αυτό καταφεύγουν στην προσωπική λάσπη για να τους εκθέσουν.

No comments:

Post a Comment