Tuesday, August 2, 2016

Η “ΕΙΡΗΝΟΛΟΓΙΑ” ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ



Η “ΕΙΡΗΝΟΛΟΓΙΑ” ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε το ακόλουθο απόσπασμα του προισταμένου της Αδελφότητος των θεολόγων “Ο Σωτήρ” π. Αστέριου Χατζηνικολάου από το βιβλίο του "Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΥ": 

"Πώς είναι δυνατόν η Εκκλησία να συμμετέχει σε προσπάθειες που αποβλέπουν στο να ειρηνεύσουν τους ανθρώπους μεταξύ τους όταν οι προσπάθειες αυτές αγνοούν το μόνο αληθινό Θεό, το μόνο δυνάμενο να φέρει στις ανθρώπινες καρδιές και σε όλο τον κόσμο την αληθινή και μόνιμη ειρήνη;

Η Εκκλησία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΙΕΡΟ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ...Η εμβέλεια των οραμάτων και των δυνατοτήτων Της υπερβαίνει πολύ τον ορίζοντα των εντός του κόσμου επιδιώξεών της όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές".

Πολύ καίριες επισημάνσεις που καθαιρούν θεολογικά το οχύρωμα της εκκοσμίκευσης. Η Εκκλησία είναι εργαστήρι αγιότητας και κήρυκας της Ανάστασης του Κυρίου και της έλευσης της Βασιλείας Του. Η ειρήνη που επαγγέλλεται η Εκκλησία είναι καρπός του αγώνα του ανθρώπου εναντίον των παθών και του διαβόλου. Ο κόσμος, από την άλλη, μιλά όχι για την ειρήνη που προέρχεται από τη σταύρωση των παθών, αλλά για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Πώς μπορεί ένας χριστιανός να πιστεύει ότι θα υπάρξει αληθινή ειρήνη αν συνεργάζεται σε ένα κοσμικό καθαρά επίπεδο με άθεους ή και αντίχριστους οργανισμούς που αγνοούν ή και πολεμούν τον Χριστό τον Άρχοντα και την πηγή της Ειρήνης;

Η ειρηνολογία  που ακούγεται στις μέρες μας δείχνει βαθειά εκκοσμίκευση πολλών ταγών της Ορθοδοξίας και υποδούλωση στο πνεύμα του Οικουμενισμού.

No comments:

Post a Comment