Tuesday, August 9, 2016

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ

Του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία
=====

Για να αγιάσουμε πρέπει να έχουμε πίστη, την πίστη που είχαν οι άγιοι και την παρέδωσαν σε μας, για να την κρατήσουμε, να την ζήσουμε, και να την παραδώσουμε και στην νέα γενεά, τα παιδιά μας, αναλλοίωτη, όπως την παραλάβαμε.

Αλλά ποια είναι αυτή η πίστη, που πρέπει να έχουμε για να αγιάσουμε και χωρίς την οποία δεν μπορούμε να ευαρεστήσουμε τον Θεό; Η πίστη αυτή, είναι αυτή που έχει η Αγία μας Εκκλησία. Είναι η πίστη που είναι γραμμένη στην Αγία Γραφή, την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, και την οποία ερμήνευσαν και διετύπωσαν οι άγιοι Πατέρες στις Οικουμενικές και Τοπικές Συνόδους. Έξω από αυτήν την πίστη δεν μπορούμε να σωθούμε. Έτσι είναι! Μόνο αυτή η πίστη μας σώζει. Δεν θα κάνουμε δικό μας «ευαγγέλιο»!... Για να αγιάσουμε πρέπει να ζούμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, που έχει την σωστή και καθαρή πίστη. 
   
Άγιοι υπάρχουν ΜΟΝΟ στην Ορθόδοξη Εκκλησία. ΜΟΝΟ η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αληθινή, γιατί ΜΟΝΟ Αυτή έχει αγίους. Ενώ οι Παπικοί, από τότε που αποκόπηκαν από την Εκκλησία μας, έπαυσαν να έχουν αγίους, αγίους με θαύματα και μοσχοβολητά λείψανα. Έτσι είναι! Γιατί οι άγιοι είπαμε στο σημερινό κήρυγμα αναδεικνύονται με την ορθή πίστη και με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος σας λέγω ακόμη. Αλλά ΜΟΝΟ η Ορθόδοξη Εκκλησία μας έχει την ορθή πίστη –ενώ οι Παπικοί έχουν πλάνες και αιρέσεις– και η Χάρη του Αγίου Πνεύματος πνέει και αυτή ΜΟΝΟ στην Ορθόδοξη Εκκλησία και έρχεται στους πιστούς με τα άγια Μυστήρια. Οι αιρετικοί δεν έχουν την Χάρη του Θεού, γι᾽ αυτό και δεν είναι ενεργά τα μυστήριά τους.

Και προσοχή από αυτούς που θέλουν να μπερδέψουν την πίστη μας με άλλα θρησκεύματα και να μας την αλλοιώσουν. «Οικουμενισμός» λέγεται αυτό. Είναι η μεγαλύτερη αίρεση των αιώνων, γιατί έχει μέσα της όλες τις αιρέσεις. Γι᾽ αυτό και τον Οικουμενισμό τον λέμε «παναίρεση».

No comments:

Post a Comment