Saturday, August 6, 2016

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΟΣΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΟΣΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πρόσφατα -και στο παρελθόν- άσκησα αυστηρή κριτική στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο για πολλά θέματα και κυρίως επειδή και ο ίδιος και πολλοί στενοί συνεργάτες του δεν τηρούν την ενδεδειγμένη στάση έναντι του Οικουμενισμού, του Νεονικολαιτισμού και των νεωτερισμών.

Στα δεκαεφτά χρόνια της αρχιερατείας του στο πηδάλιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής δεν κούνησε ούτε το μικρό του το δακτυλάκι για να αναστρέψει το κλίμα του Οικουμενισμού και των νεωτερισμών που κατακλύζουν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. 

Παράλληλα προειδοποίησα τους καλόπιστους επικριτές του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου ότι ο όποιος διάδοχός του -από τους τρεις που φέρονται ως πιθανοί διάδοχοί του- θα είναι ασύγκριτα υποδεέστερος του Σεβασμιότατου κ. Δημητρίου και ως προς το ήθος και ως προς τη μόρφωση. Όσον για τον Οικουμενισμό και τους νεωτερισμούς θα ενταθούν σοβαρά.

Αυτοί που ζητούν αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου επειδή συμβαίνουν σκάνδαλα στην Εκκλησία της Αμερικής θα απογοητευτούν οικτρά με τον όποιο διάδοχό του επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είναι ιεράρχης ακατηγόρητου ήθους. Με τον όποιο διάδοχό του τα σκάνδαλα στην Εκκλησία μας θα αυξηθούν και δεν θα τύχουν ορθής αντιμετώπισης όταν ξεσπάσουν.

Αμφίβολης αξίας επίσης είναι οι διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες του όποιου διαδόχου του και ο ζήλος του για την Ελληνική παιδεία.

Ας έχουν, λοιπόν, οι καλόπιστοι ομογενείς τις όποιες επιφυλάξεις θέλουν για τη διακονία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, αλλά ας έχουν κατά νουν ότι με τον όποιο διάδοχό του τα πράγματα θα είναι από κάθε άποψη πολύ χειρότερα.

Ζητούμε να αντικαταστήσουμε κάποιον αν έχουμε υπόψη ότι ο διάδοχός του θα είναι καλύτερος. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα είναι χειρότερος.

Προς τι, λοιπόν, οι πρόσφατες φωνές για την αντικατάσταση του Σεβ. κ. Δημητρίου;

No comments:

Post a Comment