Monday, August 29, 2016

ΠΡΟΣΧΩΡΕΙ ΣΕ ΣΧΙΣΜΑ Ο π. ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΡΟΣΧΩΡΕΙ ΣΕ ΣΧΙΣΜΑ Ο π. ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη απογοήτευση πληροφορήθηκαμε ότι ο π. Παίσιος Παπαδόπουλος, ιερομόναχος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, θα καταστεί σχισματικός κληρικός. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διακόψει το μνημόσυνο, όχι μόνον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αλλά και του οικείου ιεράρχη Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου, καθώς επίσης το μνημόσυνο όλων των άλλων Μητροπολιτών που έχουν κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Άρα δεν πρόκειται απλά να διακόψει το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη. Θα καταστεί σχισματικός. Η διακοπή του μνημοσύνου του οικείου ιεράρχη είναι διαφορετικό πράγμα από την προσφυγή στην ακοινωνησία. Όταν κάποιος διακόψει κάθε εκκλησιαστική κοινωνία με όλη την Εκκλησία τότε έχουμε να κάνουμε με σχίσμα.

Η διακοπή του μνημοσύνου του Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου είναι εντελώς αδικαιολόγητη. Ο Σεβ. κ. Θεόκλητος δεν είναι οικουμενιστής και σε συνέντευξή του πριν την Σύνοδο της Κρήτης κατέστησε σαφέστατο ότι την ήθελε να κινηθεί σε ορθόδοξα πλαίσια.

Άρα γιατί θα διακόψει το μνημόσυνο του Σεβ. Θεόκλητου ο π. Παίσιος Παπαδόπουλος αφού ο οικείος του επίσκοπος δεν είναι οικουμενιστής; Απλούστατα θα το διακόψει διότι ο ίδιος διακατέχεται από σχισματικό φρόνημα.

Πολύ ανησυχητική εξέλιξη η οποία ελπίζουμε να μην βρει μιμητές. Οι καλύτεροι σύμμαχοι των οικουμενιστών είναι όσοι καθίστανται σχισματικοί και βγαίνουν εκτός Εκκλησίας. Τρίβουν τα χέρια τους από χαρά οι οικουμενιστές όταν ακούουν τέτοιες αποφάσεις.

Προσευχόμαστε έστω και τη δωδεκάτη ο π. Παίσιος Παπαδόπουλος να ανανήψει και να αποβάλει το σχισματικό φρόνημα που τον διακρίνει.

No comments:

Post a Comment