Thursday, August 11, 2016

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ


Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όπως μας πληροφορεί στο λογαριασμό του facebook του ο π. Πέτρος Χιρς, πολυμελής αντιπροσωπεία από την Εκκλησία της Ελλάδος επεσκέφθη επί πενθήμερον την Εκκλησία της Γεωργίας όπου και έγινε δεκτή από τον Πατριάρχη Ηλία και άλλους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Γεωργίας.

Η επίσκεψη σφυρηλάτησε τις σχέσεις των αντιοικουμενιστών ηγετών με την Ιεραρχία και τις Μονές της Γεωργίας.

Ο Μακαριότατος Γεωργίας διαβεβαίωσε την Ελληνική αντιπροσωπεία ότι οι αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης θα μεταφραστούν στα Γεωργιανά και αφού μελετηθούν διεξοδικά θα εκδοθεί σχετική απόφαση μετά τη Σύνοδο του Οκτωβρίου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Γεωργίας.

Η Εκκλησία της Γεωργίας είναι -ως γνωστόν- παραδοσιακή Εκκλησία. Απεχώρησε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (ΠΣΕ) και τηρεί πολύ ορθόδοξη στάση σε όλα τα ζητήματα.

Ο Μακαριότατος κ. Ηλίας διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι η Εκκλησία της Γεωργίας θα εμμείνει στη θέση ότι η Ορθοδοξία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία και ότι τα κείμενα της Συνόδου της Κρήτης που αναφέρονται στο μυστήριο του γάμου και στις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον δεν είναι σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη.

Την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελούσαν οι Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Καθηγητής Δημήτριος Τσελεγγίδης, π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, π. Πέτρος Χιρς, π. Σεραφείμ Ζήσης και π. Ματθαίος Βουλγκανέσκου.

Οι προσευχές όλων μας είναι η Εκκλησία της Γεωργίας να εκδώσει Ανακοίνωση με την οποία να απορρίπτει τη Σύνοδο της Κρήτης, όχι μόνον για λόγους τυπικούς, αλλά κυρίως για λόγους ουσιαστικούς. Να μη μείνει, δηλαδή, σε γενικόλογες αναφορές ή να απορρίψει τη Σύνοδο της Κρήτης εξαιτίας του τρόπου που συνεκλήθη και λειτούργησε, αλλά να καταδικάσει ευθαρσώς τα κακόδοξα κείμενα που ενέκρινε και που την καθιστούν αντορθόδοξη Σύνοδο.

No comments:

Post a Comment