Wednesday, July 20, 2016

Η ΣΠΟΥΔΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Η ΣΠΟΥΔΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

«Βιάστηκαν μερικοί να συκοφαντήσουν και να βλασφημήσουν την Αγία και Μεγάλη μας Σύνοδο, ο Θεός ας τους συγχωρήσει» είπε σε κήρυγμά του ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ.

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν Αγία και Μεγάλη Σύνοδο τη Σύνοδο της Κρήτης χρειάζονται συγχώρεση επειδή σπεύδουν να δώσουν πιστοποιητικά Ορθοδοξίας σε μια κακόδοξη Σύνοδο η οποία εκκλησιαστικοποίησε τους αιρετικούς. Και έχουν το λόγο τους να μιλούν όπως μιλούν. Παρόλον ότι ακόμη δεν είναι κενός ο Θρόνος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας εντούτοις ο Σεβ. Προικοννήσου σπεύδει να εξασφαλίσει τη διαδοχή της με δηλώσεις που δεν τον τιμούν έστω και κατά το ελάχιστο.

Και ο μεν Σεβ. Προικοννήσου Ιωσήφ είναι αυτός που είναι και είναι ουτοπία να αναμένει κάποιος ότι θα αλλάξει χωρίς παρέμβαση του Θεού.

Αυτοί όμως που τον χρησιμοποιούν για να τους γράφει κείμενα σε έντυπα και ιστολόγια θα δώσουν λόγο στο Θεό επειδή γνωρίζουν το ποιόν του αλλά δεν έχουν δισταγμό να συνεργαστούν μαζί του και του επιτρέπουν έτσι να βάζει σκάνδαλα στο αντιοικουμενιστικό στρατόπεδο. Θα δώσουν λόγο στο Θεό γι’ αυτή τους τη στάση.

No comments:

Post a Comment