Wednesday, July 27, 2016

ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ


ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι διαθρησκειακοί διάλογοι δεν είναι απλά αναποτελεσματικοί αλλά κυριολεκτικά φαιδροί. Ο Πάπας Φραγκίσκος κινείται μονίμως στις συντεταγμένες της “πολιτικής ορθότητας” και είναι υπέρμαχος των Διαθρησκειακών διαλόγων. Υποστηρίζει τα ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι) και έχει σαν σλόγκαν το ρητό: "Να χτίζουμε γέφυρες και όχι τείχη."

Ούτε η Μπόκο Χάραμ, όμως, ούτε βεβαίως το χαλιφάτο της Μέσης Ανατολής ενδιαφέρονται ποσώς για τα διαθρησκειακά βεγγαλικά του Πάπα Φραγκίσκου. Η μεν Μπόκο Χάραμ ανατινάζει ναούς Παπικών στη Νιγηρία και καίει ζωντανούς τους εκκλησιαζόμενους και ο ISIS χθες έσφαξε με λεπίδα παπικό ηλικιωμένο κληρικό.

Οι μουσουλμάνοι δεν εντυπωσιάζονται από τα φούμαρα της “πολιτικής ορθότητας”. Η θρησκεία τους τους λέγει ότι ο κόσμος χωρίζεται στο “στρατόπεδο του Ισλάμ” και στο “στρατόπεδο του πολέμου”. Γι’ αυτό και μετέτρεψαν τον κόσμο σε αρρένα τρομοκρατικών επιχειρήσεων που προκαλούν με τη βαρβαρότητά τους τον σύγχρονο πολιτισμό.

Είναι καιρός να σταματήσουν οι διαθρησκειακοί διάλογοι, η επίδοση των “Ιερών Κορανίων” και οι κοινές ποιμαντικές παραστάσεις χριστιανών με τους μουσουλμάνους. Η ανθρωπότητα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με την Ισλαμική τρομοκρατία και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να ληφθούν δραστικές αποφάσεις για να ξεκληριστεί ο ISIS του χαλιφάτου και οι υπόλοιπες τρομοκρατικές οργανώσεις με πολεμικές επιχειρήσεις.

No comments:

Post a Comment