Friday, July 15, 2016

ΟΙ «ΤΡΕΙΣ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ


ΟΙ «ΤΡΕΙΣ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Λίγο πριν από τη «Σύνοδο» του Κολυμβαρίου ο Σεβ. Προικοννήσου κ. Ιωσήφ Χαρκιολάκης, μιλώντας απαξιωτικά για τις Εκκλησίες Αντιοχείας, Ρωσσίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας, που δεν συμμετείχαν στην εν λογω Σύναξη, αναφέρθηκε, εν αμετροεπεία πολλή, σε «τρεις-τέσσερις γκρινιάρηδες». 

Κατ’ αρχάς πρέπει να υπενθυμίσουμε στον Σεβασμιώτατο ότι, όντας τη ουσία τιτουλάριος χωρίς ποίμνιο, αντιπροσωπεύει μόνον εαυτόν. Έπειτα ας κάνουμε μια απόπειρα να εξετάσουμε το θέμα με βάση τη Γεωγραφία και την Αριθμητική. 

Το Πατριαρχείο της Αντιόχειας αριθμητικά διαθέτει στη Συρία και το Λίβανο ένα περίπου εκατομμύριο πιστούς και άγνωστο αριθμό πιστών στη Διασπορά, Βόρειο και Νότιο Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και εσχάτως στις Φιλιππίνες. 

Το πλήρωμα του Πατριαρχείου της Ρωσσίας ανέρχεται στα 100 και πλέον εκατομμύρια στην πολυεθνική Ρωσσία. Όμως διαθέτει πολλά εκατομμύρια πιστούς στην Ουκρανία, σχεδόν ο μισός πληθυσμός του Καζακστάν (43%) είναι Ρώσσοι κι επίσης αρκετά εκατομμύρια στις λοιπές χώρες της πρώην σοβιετικής κεντρικής Ασίας. Ενδεικτικά στο μωαμεθανικό Αζερμπαϊζάν σε πληθυσμό 7 εκατομμυρίων υπάρχουν μισό εκατομμύριο Ρώσσοι. Δεν μπορούμε ν’ αναφερθούμε εδώ αριθμητικά στη Διασπορά λέγοντας ενδεικτικά ότι Ρώσσοι κατοικούν στην Αμερική, Δυτική Ευρώπη κι Αυστραλία. 

Το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας έχει πλήρωμα γύρω στα οκτώ εκατομμύρια ψυχές ενώ τέλος στη Γεωργία των 5 εκατομμυρίων το 85% είναι Ορθόδοξοι. Δεν θα κάνουμε τις πράξεις αλλά επειδή πολλοί είναι αμύητοι στην ανθρωπογεωργαφία αναγκαστήκαμε να παραθέσουμε τα πιο πάνω στοιχεία. 

Επί της ουσίας τώρα. Όλοι αυτοί οι αδελφοί μας Ορθόδοξοι, που έχουν γυρίσει την πλάτη (και καλά έκαναν) στα πρωτοφανή και προσχεδιασθέντα Κολυμβαρίου, και δη στην οβιδιακή μεταμόρφωση των αιρετικών Παπικών, Προτεσταντών, Αγγλικανών, Μονοφυσιτών σε «Εκκλησίες» δεν συγκινούν καθόλου τους οικουμενιστές; Δεν καταλαβαίνουν ότι με την πύρρειο νίκη τους μόνο δεινά έχουν προξενήσει στην Εκκλησία;

Δεν μπορούν, ούτε κατά διάνοιαν, να μιλούν για πανορθόδοξες αποφάσεις, αφού η απόλυτη πλειονοψηφία των απανταχού Ορθοδοξων τους έχει γυρίσει την πλάτη, ούτε είναι «επόμενοι τοις θείοις Πατράσιν».

No comments:

Post a Comment