Thursday, July 28, 2016

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΗΧΗΣΗ


ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΗΧΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη θλίψη γινόμαστε μάρτυρες ενός μπαράζ επιθέσεων εναντίον του π. Θεόδωρου Ζήση από τον γνωστό πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Βολουδάκη και από τα σχισματικά ιστολόγια.

Οι σχισματικοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να απομειώσουν την αξία του π. Θεόδωρου επειδή τον θεωρούν -και δικαίως- εμπόδιο στα σχέδιά τους. Ήλπιζαν ότι με τη Σύνοδο της Κρήτης πολλοί -και μάλιστα οι ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα- θα πύκνωναν τις τάξεις τους. Τώρα, όμως, που διαπιστώνουν ότι ο π. Θεόδωρος δεν θα προχωρήσει σε σχίσμα έχουν εκμανεί εναντίον του και τον βρίζουν και τον υποσκάπτουν.

Μέχρις εδώ τίποτε το παράξενο. Σχισματικοί είναι, το διάβολο υπηρετούν και είναι φυσικό να ενοχλούνται από την κατά Θεόν πορεία του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Παράλληλα ο π. Βασίλειος Βολουδάκης συνεχίζει να υποσκάπτει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και την ηγεσία του στην προσπάθειά του να τον αποπροσανατολίσει και στην επιδίωξή του να αναδειχθεί ηγέτης του παραδοσιακού χώρου. Όπλο στα σχέδιά του ο “Ορθόδοξος Τύπος” τον οποίο κατόρθωσε να αλώσει με ανορθόδοξες μεθόδους. Από τις στήλες του υποσκάπτει απροκάλυπτα με τη γραφίδα του και με τη γραφίδα συνεργατών του τους ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Πολύ μας θλίβει ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης με όσα κάνει αλλά δεν εκπληττόμεθα από τη συμπεριφορά του επειδή έχουμε αντιληφθεί από καιρό τις επιδιώξεις του.

Αυτό που εκπλήττει, όμως, λίαν δυσάρεστα είναι η προβολή των ενυπόγραφων άρθρων του π. Βασίλειου Βολουδάκη που περιέχουν ευθείες και σκληρές προσωπικές επιθέσεις εναντίον του π. Θεόδωρου Ζήση.

Η Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου λ.χ. απέστειλε σε μεγάλο αριθμό παραληπτών το άρθρο του π. Βασιλείου Βολουδάκη που επιγράφεται “Η περιλάλητος Σύνοδος της Κρήτης απέθανε και ετάφη” και που περιέχει σκληρή προσωπική επίθεση εναντίον του π. Θεόδωρου Ζήση. Πολύ προβληματίζει η στάση της Μονής για πολλούς λόγους αλλά και επειδή ο κατά σάρκα υιός του π. Θεόδωρου Ζήση -π. Σεραφείμ Ζήσης- εγκαταβιώνει στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος.

Αλήθεια! Γιατί η Μονή καρφώνει πισώπλατα τον π. Θεόδωρο;

No comments:

Post a Comment