Sunday, July 17, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“Μυστική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν οι σχέσεις κράτους – Εκκλησίας ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης.

Το τετ α τετ, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, αν και ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος έχουν αποφασίσει να μη διαρρεύσει ούτε καν η πραγματοποίησή του, διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, παρότι συζητήθηκαν όλα τα καυτά θέματα που αποτελούν «αγκάθια» στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται να οδηγηθεί σε μία διατύπωση, σύμφωνα με την οποία το «κράτος είναι θρησκευτικά ουδέτερο» αλλά αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθόδοξη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, μεταξύ άλλων, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν ως εορτές και αργίες Χριστούγεννα και Πάσχα. Εννοείται ότι θα υπάρξει αναφορά στους διακριτούς ρόλους κράτους και Εκκλησίας, καθώς εκ των πραγμάτων, θίγονται οι οικονομικές σχέσεις των δύο πλευρών.

Στη μυστική συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, Σύμφωνα με τη Realnews, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί άμεσα επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα. Ενδιαφέρον έχει πάντως αν ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα επί του χωρισμού κράτους και Εκκλησίας, παρουσιάζοντας την Κυβερνητική πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος την προσεχή Κυριακή 24 Ιουλίου ή εάν θα ανακοινώσει απλώς ότι το σχετικό άρθρο του Συντάγματος είναι αναθεωρητέο.”

Οι μυστικές συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου είναι πραγματική μάστιγα και μας σφίγγουν την καρδία. Η Εκκλησία της Ελλάδος, ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των θρησκευτικών και η πίστη μας έχουν δεινοπαθήσει κυριολεκτικά στα χέρια του μηχανορράφου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που κινείται μονίμως στα σκοτεινά παρασκήνια.

Τώρα υποτίθεται ότι πήγε στη μυστική συνάντηση με τον άθεο Τσίπρα για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της Εκκλησίας. Καταρχήν γιατί η συνάντηση για τόσο σοβαρό θέμα ήταν μυστική; Και ύστερα ποιος εμπιστεύεται τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο μετά από τόσες ραδιουργίες που μετήλθε με αποκορύφωμα τη συνθηκολόγηση που έκανε στη Σύνοδο της Κρήτης με την οποία ποδοπάτησε τις ομόφωνες αποφάσεις της Ιεραρχίας; Το μόνο παρήγορο είναι ότι με την παρούσα σύνθεση του κοινοβουλίου δεν είναι εύκολο να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι ψήφοι για να ευοδωθούν τα σχέδια των Εκκλησιομάχων του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς αν περιμέναμε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο...

No comments:

Post a Comment