Friday, June 17, 2016

ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ


ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γενική είναι η εκτίμηση που απολαμβάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ ένας λαμπρός ιεράρχης πραγματικό στολίδι της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πράος, σεμνός, ταπεινός, νηφάλιος, άξιο πνευματικό τέκνο Αγίων Γερόντων, πιστός στους όρκους της αρχιερωσύνης του, προσδίδει στη μικρή Μητρόπολη που χειροτονήθηκε κύρος και τιμή δυσανάλογη του μεγέθους της.

Η επιστολή του Σεβ. κ. Σεραφείμ προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία είναι μια ευσύνοπτη αναφορά στα προβλήματα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Η προσυνοδική επιστολή αφύπνισης προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη Γεωργίας αποσκοπεί στη σύσταση κοινού μετώπου των παραδοσιακών Εκκλησιών αναφορικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας. 

Ο Σεβασμιότατος Κυθήρων στην επιστολή του αναφέρεται στις ορθές θέσεις που υποστηρίζει η Εκκλησία της Γεωργίας για το ΠΣΕ και για τις σχέσεις με τους ετερόδοξους, αλλά και για το μυστήριο του Γάμου, αφού αρνείται να τελέσει μεικτό γάμο ορθοδόξων με ετερόδοξους.

Παράλληλα ο Σεβ. Κυθήρων ενημερώνει τον Μακαριότατο Γεωργίας για το αγωνιστικό φρόνημα των εν Ελλάδι παραδοσιακών πιστών με ειδική αναφορά στην Ημερίδα που διοργάνωσαν τέσσερις Μητροπόλεις στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στην οποία παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό επίσκοποι και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Η αναφορά αποσκοπεί στη σφυρηλάτηση πιο θερμών σχέσεων των ανά την Οικουμένη Παραδοσιακών πιστών πέραν από τα εθνικά όρια κάθε Τοπικής Εκκλησίας.

Καρπός αγάπης για την πίστη μας και συναίσθησης χρέους για τον Μητροπολίτη Κυθήρων αποτελεί αυτή η επιστολή του προς τον Μακαριότατο Γεωργίας που αναπαύει τους πιστούς.

No comments:

Post a Comment