Wednesday, June 15, 2016

ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ


ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Σερβίας με την οποία ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει υπό όρους στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου είναι καθοριστική για την πορεία της Συνόδου.

Οι όροι που θέτει η Εκκλησία της Σερβίας ώστε να μην αποχωρήσει από τις εργασίες της Πανορθόδοξης Συνόδου είναι άτεγκτοι. Επιμένει να συζητηθούν και να συνυπολογιστούν οι αντιρρήσεις των Εκκλησιών που διατύπωσαν πριν ή αναγγείλουν ότι θα απόσχουν των εργασιών της Συνόδου.

Με τον τρόπο αυτό η Εκκλησία της Σερβίας αναλαμβάνει το ρόλο του διεκδικητή των δικαίων των Εκκλησιών που θα απόσχουν και θα λειτουργεί σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι των οικουμενιστών.

Η στάση αυτή της Εκκλησίας της Σερβίας είναι εξίσου -αν όχι πιο αποτελεσματική- με τη στάση των Εκκλησιών που θα απόσχουν από την Πανορθόδοξη Σύνοδο, επειδή θα λειτουργεί αποτελεσματικά και σαν συμπληρωματικός μοχλός πίεσης εναντίον των Οικουμενιστών.

Η στάση αυτή της Εκκλησίας της Σερβίας θα ενδυναμώσει και τη φωνή της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία δεν απεχώρησε από τη Σύνοδο και ούτε έθεσε όρους για τη συμμετοχή της και ούτε απείλησε με αποχώρηση αν δεν εκπληρωθούν ορισμένοι όροι.

Τα σημεία που θέλει να επιφέρει τροποποιήσεις στα κείμενα η Εκκλησία της Ελλάδος είναι τα ίδια ή παραπλήσια με τις τροποποιήσεις που θέλουν να επιφέρουν το Άγιον Όρος, η Εκκλησία της Γεωργίας και η Εκκλησία της Βουλγαρίας δηλαδή οι παραδοσιακές Ορθόδοξες Εκκλησίες.


Τα πιο πάνω δείχνουν πόσο σημαντική είναι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Σερβίας η οποία αν κατορθώσει με την Εκκλησία της Ελλάδος να ορθοδοξοποιήσει τα κείμενα της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης θα συντελέσει αποφασιστικά στο να καταστήσει την Πανορθόδοξη Σύνοδο όντως Αγία και Μεγάλη.

No comments:

Post a Comment