Monday, May 30, 2016

ΚΛΙΜΑ ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ ή ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ;


ΚΛΙΜΑ ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ ή ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι πιστοί βρίσκονται σε σύγχυση. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, με Ανακοίνωσή του που διαβάσαμε στη “Ρομφαία”, διαβεβαιώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας ότι δεν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι υπήρξε σκληρή αντιπαράθεση παραδοσιακών και οικουμενιστών ιεραρχών κατά τη Σύνοδο της Ιεραρχίας. Όλες σχεδόν οι θέσεις, μας καθησυχάζει, πέρασαν με ομοφωνία σε κλίμα απόλυτης συναίνεσης.

Από την άλλη δύο έγκυροι δημοσιογράφοι του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ η κυρία Μαρούλα Αντωνιάδου και ο κ. Γιώργος Παπαθανασόπουλος δίνουν την ακριβώς αντίθετη εικόνα -έστω και αν δεν συμφωνούν  σε όλα τα σημεία μεταξύ τους. Επιμένουν συγκεκριμένα ότι η Σύνοδος της Ιεραρχίας υπήρξε πεδίο εντάσεων, συγκρούσεων και ειρωνειών εκ μέρους των οικουμενιστών σε βάρος των παραδοσιακών ιεραρχών. Αυτό που εντυπωσιάζει από το ρεπορτάζ και των δύο έγκριτων δημοσιογράφων είναι ότι κάνουν ονομαστική αναφορά σε ιεράρχες που παρουσιάζονται να υποστήριξαν οικουμενιστικές ή παραδοσιακές θέσεις.

Τελικά δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Κλίμα ομοφωνίας και συναντίληψης επικράτησε ή αρρένα διαφορετικών τάσεων έγινε η Σύνοδος της Ιεραρχίας; Καλό είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια επειδή αν αληθεύει ότι υπήρξαν ιεράρχες που υποστήριξαν την παραμονή της Εκκλησίας της Ελλάδας στο ΠΣΕ θέλουμε να τους γνωρίζουμε όπως προπαντός θέλουμε να γνωρίζουμε ποιοι ιεράρχες αντιτάχθηκαν στην παραμονή της Εκκλησίας της Ελλάδας στο ΠΣΕ για να τους τιμούμε.

Μήπως μπορεί ο Σεβ. Ναυπάκτου να γίνει πιο συγκεκριμένος και να διαλευκάνει τα ερωτήματα που είναι φυσικό να βασανίζουν τους πιστούς; Μήπως ο κ. Γιώργος Παπαθανασόπουλος και η κυρία Μαρούλα Αντωνιάδου μπορούν να κάνουν πιο αναλυτική αναφορά στο ρεπορτάζ τους;

No comments:

Post a Comment