Friday, May 27, 2016

ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ


ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η παρέμβαση του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου στη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ένα από κάθε άποψη εξαίρετο κείμενο.

Είναι ευσύνοπτο, αναλυτικό, επί της ουσίας, κατανοητό από όλους και περιεκτικό. Ο Σεβ. Ναυπάκτου έχει αυτό το χάρισμα. Να ξεκαθαρίζει την ομίχλη από τα θέματα και να αποδίδει την ουσία των πραγμάτων με σαφήνεια και πλήρη θεολογική επάρκεια.

Είμαστε ευλογημένοι από την παρουσία του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας και τρέφουμε πολλές ελπίδες από τη συμμετοχή του στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Βεβαίως, όπως πολύ ορθά επεσήμανε ο Σεβ. κ. Ιερόθεος, αυτό που προέχει είναι να δοθούν σαφείς εντολές στους αντιπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος ώστε να τηρήσουν παραδοσιακή γραμμή για όλα τα θέματα που θα συζητηθούν.

Η παρουσία όμως ομολογητών ιεραρχών -και μάλιστα με τις θεολογικές προυποθέσεις του Σεβ. Ναυπάκτου- είναι εγγύηση ότι οι ορθές κατευθυντήριες γραμμές μπορούν να μπουν στην πράξη αποτελεσματικά.

Ο Σεβ. Ναυπάκτου, ο π. Θεόδωρος Ζήσης και ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης είναι κορυφαίοι θεολόγοι με παραδοσιακό και ομολογιακό φρόνημα που στηρίζουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα. Τους ευχαριστούμε για την ομολογία και τους αγώνες τους και προσευχόμαστε ο Χριστός να κατευθύνει κάθε τους βήμα.

No comments:

Post a Comment