Saturday, May 14, 2016

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ;


ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ;

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Έφεσο, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος λειτούργησε στον ερειπωμένο ναό του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Στον Εσπερινό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η συγκληθησομένη Πανορθόδοξος Σύνοδος αποτελεί «ιερόν και όσιον εγχείρημα». 

Έχουν γίνει επ’ αυτού τόσα πολλά σχόλια, που το μόνο που θα λέγαμε είναι ότι: από τα γεγονότα θα φανεί αν θα είναι, τώ όντι, ιερόν και όσιον εγχείρημα. Ανέφερε επίσης ο Παναγιώτατος ότι η Γ΄Οικουμενική Σύνοδος «επιβεβαίωσε την εκκλησιαστική ενότητα». Αυτό που ξέρουμε είναι ότι με την καταδίκη του αιρεσιάρχου Νεστορίου, πρωτοστατούντος του Αγίου Κυρίλλου Αλεξανδρείας, ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με το ποιος είναι ο Θεάνθρωπος Χριστός. Η Σύνοδος εδογμάτισε. Θα λέγαμε επίσης ότι η Γ΄ εν Εφέσω Οικουμενική Σύνοδος απαγόρευσε την οιανδήποτε προσθήκη ή αφαίρεση από το Σύμβολο της Πίστεως. Αυτό το έχουν παραβιάσει σκαιότατα οι Παπικοί με την αιρετική προσθήκη Φιλιόκβε (και εκ του Υιού) και στην πλάνη τους αυτή επιμένουν εμμανώς και αμετακινήτως άχρι του νυν. 

Επίσης ο Παναγιώτατος καλεί τους πάντες σε προσευχή, ώστε «τα ορισθέντα προς συζήτησιν προβλήματα να αντιμετωπισθούν με θείον φωτισμόν, πατερικήν διαύγειαν και εκκλησιολογικόν τρόπον διά τον λαόν του Θεού». Θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα με θείο φωτισμό, πατερική διαύγεια και εκκλησιαστικό τρόπο ΜΟΝΟ εφόσον σταματήσει η καταστροφική πορεία προς την εκκλησιαστικοποίηση και κατ’ ουσίαν δικαίωση των αιρετικών (Παπικών, Προτεσταντών, Μονοφυσιτών κλπ) όπως προνοεί σαφώς το άρθρο 6 της Συνάξεως των Προκαθημένων στο Σαμπεζύ. 

Παναγιώτατε! Οι αιρετικοί ΔΕΝ είναι Εκκλησίες. Είναι ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας. Αν τιμάτε τους Αγίους Πατέρες της εν Εφέσω Γ΄Οικουμενικής Συνοδου, αποδείξατέ το εν τοις πράγμασι. Μην εκκλησιαστικοποιήσετε τους καταφρονητές τους Παπικούς, που δεν είναι «η αδελφή Εκκλησία της πρεσβυτέρας Ρώμης». 


Αν θέλετε να είναι η σημασία, της εν Κολυμβαρίω των Χανίων Πανορθοδόξου Συνόδου «κοσμοϊστορική» μην επιχειρήσετε να δικαιώσετε τον οικουμενιστικό κατήφορο, ούτε το «ΠΣΕ», μήτε τη «βαπτισματική θεολόγια». Αν θέλετε να είστε «επόμενοι τοις αγίοις Πατρασι». Μη σας διαφεύγει ότι στην Έφεσο συνήλθε στα 449 κι η ληστρική Σύνοδος, που δικαίωσε την αίρεση του Μονοφυσιτισμού και καταδίκασε τον εν Αγίοις προκάτοχον υμών Φλαβιανόν που υπεραπίστηκε την Ορθοδοξία.

No comments:

Post a Comment