Friday, May 13, 2016

ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είχε τη θαυμάσια πρωτοβουλία να στείλει επιστολές στις Εκκλησίες της Βουλγαρίας, της Γεωργίας και της Ουκρανίας αναφορικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Ως γνωστόν οι τρεις αυτές Εκκλησίες τηρούν παραδοσιακή γραμμή και αντιδρούν σθεναρά στα καταχθόνια σχέδια των οικουμενιστών που αποσκοπούν να περάσουν σαν πίστη της Εκκλησίας τις αιρέσεις της βαπτισματικής θεολογίας και της διηρημένης Εκκλησίας.

Ο Σεβ. Πειραιώς συγχαίρει τις τρεις Εκκλησίες για τη στάση τους και βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει για την Ημερίδα τεσσάρων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Πειραιά κατά την οποία έγινε πολύπλευρη και εις βάθος ανάλυση των κακοδοξιών που προωθούνται για έγκριση από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Ταυτόχρονα του δόθηκε η ευκαιρία να επισημάνει τα προβληματικά στοιχεία που αφορούν τη θεματολογία, τη συγκρότηση και τον κανονισμό λειτουργίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Η πρωτοβουλία του Σεβ. Πειραιώς είναι άξια κάθε επαίνου επειδή συντονίζει τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ορθοδοξίας και τις προετοιμάζει για την κοινή μάχη που θα δώσουν κατά τη διάρκεια των εργασιών της Πανορθόδοξης Συνόδου.


Επιπλέον ο Σεβασμιότατος με τις επιστολές του βρίσκει τη μεγάλη ευκαιρία να περιγράψει συνοπτικά το περιεχόμενο των Ανακοινώσεων της Ημερίδας των τεσσάρων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος (Πειραιώς, Γλυφάδας, Γόρτυνος και Κυθήρων) και να ανακεφαλαιώσει τις αντιρρήσεις για όλα τα προβληματικά σημεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

No comments:

Post a Comment