Wednesday, May 11, 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Όπως μας πληροφορεί το ιστολόγιο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος δέχθηκε στις 9 τρέχοντος, με όλες τις τιμές, στην Αίθουσα του Θρόνου, τον επικεφαλής των Αιθιόπων Μονοφυσιτών Ανμπά Ματίγια και τη συνοδεία του. Ο αρχηγός των εν Αιθιοπία Μονοφυσιτών βρίσκεται στους Αγίους Τόπους για επίσκεψη. 

Η εκδήλωση αυτή από μόνη της χύνει νερό στο μύλο του οικουμενισμού και της εξομοιώσεως των πάντων. Ο Μακαριώτατος, προσφωνώντας τον Μονοφυσίτη «πατριάρχη», ανέφερε, συν τοις άλλοις, και τα εξής: «Η επίσκεψις αποτελεί ευλογίαν διά την ημετέραν Εκκλησίαν των Ιεροσολύμων». Με όλο το σεβασμό, να μας επιτρέψει ο Μακαριώτατος να μη συμφωνήσουμε, ούτε να συνευδοκήσουμε στα πιο πάνω διότι ο συγχρωτισμός μετά των καταδεδικασμένων από την Εκκλησία αιρετικών Μονοφυσιτών (βλ. τον όρο της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου) δεν αποτελεί ευλογία, αλλά τουναντίον ύβριν προς την Οικουμενική Σύνοδο που απέκοψε τους αιρετικούς αυτούς εδώ και δεκαπέντε αιώνες (451). Ευλογία μεγίστη και χαράς ευαγγέλια θα ήταν να επανέλθουν οι κακόδοξοι στην Εκκλησία. Όλα τα άλλα αποτελούν κενούς λόγους. 

Στην πιο πάνω είδηση αναφέρεται επίσης ότι ο ηγέτης των εν Αιθιοπία Μονοφυσιτών επέδωσε στον πατριάρχη Θεόφιλο «εικόνα Αιθιόπων ασκητών Αγίων». Άλλο ένα βήμα στον οικουμενιστικό κατήφορο. Τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τη χειρονομία αυτή; Μήπως ότι η Εκκλησία αποδέχεται ότι οι αιρετικοί, εν τη κακοδοξία τους, αναδεικνύουν αγίους; 

Τέλος η όλη συνάντηση, δηλαδή ο συναγελασμός μετά των κακοφρόνων Μονοφυσιτών, στέφθηκε και με συμπροσευχή. «Εψάλη το Χριστός ανέστη, ελληνιστί και αιθιοπιστί». Θλίψις και στεναχωρία καταλαμβάνει όποιον βλέπει την ηγεσία της Μητέρας των Εκκλησιών να παραβιάζει τους ιερούς κανόνες, να επανέρχεται στο κακώνυμο «Π.Σ.Ε.» και να μη λέγει λέξη, ούτε να σχολιάζει  τα δεδομένα  της συγκληθησομένης Πανορθοδόξου Σύνόδου. Ούτε φωνή ούτε λαλιά για τα προβληματικά θέματα της Συνόδου. 

No comments:

Post a Comment