Sunday, May 22, 2016

ΕΘΝΟΠΡΕΠΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ


ΕΘΝΟΠΡΕΠΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει στη “Ρομφαία” ο κ. Στέφανος Κατσιμάνης:

“Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 22 Μαΐου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε μνημόσυνο πάντων των αδίκως σφαγιασθέντων κατά τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι μια γενοκτονία δεν μπορεί να μετονομασθεί σε εθνοκάθαρση, ούτε σε συνωστισμό, όσο κι αν κάποιοι, εκ του ασφαλούς, θέλουν να ονομάζουν.

Ακόμα, τόνισε ότι η Μητρόπολή μας τέλεσε αυτό το μνημόσυνο, προκειμένου να τιμήσει τα θύματα που σφαγιάστηκαν από το 1914 μέχρι το 1922.”

Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Σεβ. Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος μιλά χωρίς συμβιβασμούς με εθνοπρεπή γλώσσα για τα δίκαια της πατρίδας μας.

Πολύ χαρήκαμε προπαντός επειδή ο Σεβ. κ. Ιουστίνος τήρησε την ενδεδειγμένη στάση για τα θέματα που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο κατά τη συζήτηση που έγινε στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ελπίζουμε ότι θα τηρήσει την ίδια δυναμική στάση στη Σύνοδο της Ιεραρχίας που θα συνέλθει την Τρίτη και την Τετάρτη και στην ημερήσια διάταξη της οποίας θα βρίσκεται η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. 

Αυτά αναμένομε από ένα μαθητή του π. Αυγουστίνου Καντιώτη! Να προμαχεί για τα δίκαια του λαού μας και για την αλήθεια της πίστης μας.

No comments:

Post a Comment