Thursday, April 14, 2016

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο Σεβ. Ιεραπύτνης και Σητείας της Κρήτης κ. Ευγένιος, εξεφώνησε ομιλία στις 30 .3. στην εκκλησία της Ευαγγελιστρίας της ως άνω πόλεως. Μεταξύ άλλων ανέλαβε και τον ρόλο του υπερασπιστή της οικουμενιστικής πορείας του Φαναρίου. Είπε χαρακτηριστικά: Το Οικουμενικό πατριαρχείο αποτελεί τον εγγυητή της ενότητος και του απαραχαράκτου της πίστεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Με όλο το σέβας,θα μου επιτρέψει να διαφωνήσω. Οι λόγοι είναι πολλοί και ποικίλοι. Να θυμήσω χαρακτηριστικά την επικείμενη επίσκεψη του αιρεσιάρχου της εκπεσούσης Ρώμης στη νήσο Λέσβο; Ενώ ο απόστολος Παύλος παραγγέλλει: εξέλθετε εκ μέσου αυτών και αφορίσθητε και κάπου αλλού αιρετικόν άνθρωπον μετα μιαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού ο Παναγιώτατος (μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών) έσπευσε για πολλοστή φορά να συναντηθεί με τον αιρεσιάρχη Φραγκίσκο. Μήπως σας διαφεύγει ότι στις 29.11.2014 τον έμπασε στον πατριαρχικο ναό εν ώρα Εσπερινού, ενώ οι ψάλται εψάλλαν (με μέλος πανύ γλυκύτατον) ύμνους προς τιμήν του; Από του αιώνος ουκ ηκούσθη, Σεβασμιώτατε, τέτοιο πράγμα; Αποτελεί η πιο πάνω ένεργεια εγγύηση του απαραχαράκτου της πίστεως της Ορθοδοξου Εκκλησίας; Τα ανωτέρω αποτελούν μόνο δείγματα γραφής, που φανερώνουν στους παροικούντας την Ιερουσαλήμ ότι υπάρχει σκαιώτατη παραβίαση και περιφρόνηση των ιερών κανόνων. 

Πότε, Σεβασμιώτατε, υψώσατε φωνήν διαμαρτυρίας απέναντι στα οικουμενιστικά αυτά τερτίπια και σχοινοβασίες, που αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο και δεν έχουν τελειωμό; Αντ’ αυτού κατηγορείτε αυτούς που δεν δέχονται τις αλλεπάλληλες προσβολές της άπαξ παραδοθείσης τοις αγίοις πίστεως ως συναγωγές οιησισόφων και δοξομανών εναντιολόγων. Από την άλλη ειρωνικά τους αποκαλείτε στυλοβάτες της Ορθοδοξίας και εντοπίζετε ως κίνητρά τους άκριτες και κακοήθεις μικρότητες, παραπληροφόρηση, προσωπικές εμπάθειες, ξένες σκοπιμότητες.  Έτι εν σοι λείπει, Σεβασμιώτατε. Να προσκομίσετε κι αποδείξεις και όνοματα για όλα όσα καταμαρτυρείτε εναντίον των αντιτιθεμένων στα οικουμενιστικά δρώμενα. Να προσκομίσετε και μερικές γνώμες Αγίων, που να συμφωνούν με τις παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες, ήγουν τον επί μονίμου βάσεως συναγελασμό με τους αιρετικούς πάσης φύσεως, τις θεομίσητες συμπροσευχές μετ’ αυτών, τα γεύματα, τις διαδοχικές συναντήσεις, τα συνέδρια κ.τ.ο. 

Πριν κλείσω θέλω να τονίσω ότι συμφωνώ πλήρως με την τελευταία παρατήρηση του Σεβασμιώτατου, που ζητεί προσευχές για να καρποφορήσει η Σύνοδος. Αναφερόμαστε πάντοτε στην Πανορθόδοξον Σύνοδον, που θα συνέλθει τον Ιούνιο στην Κρήτη (Κολυμβάριο Χανίων). Θα παράξει ευκλεείς καρπούς η Σύνοδος αν απαλειφθεί η αναγνώριση των αιρετικών  (Παπικών, Προτεσταντών, Μονοφυσιτών) ως «Εκκλησιών», αν εξοβελισθεί η βαπτισματική θεολογία και τα περί διηρημένης Εκκλησίας. Για όλα αυτά παρακαλέσωμεν τον Κύριον εκτενώς.

No comments:

Post a Comment