Tuesday, April 5, 2016

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥΣ ΙΠΠΟΚΟΜΟΥΣ ΤΟΥ


Ο ΛΕΥΚΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥΣ ΙΠΠΟΚΟΜΟΥΣ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εκεί που διερωτόμουνα με ποια φόρμουλα θα επισκεπτόταν την Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος νάσου ο άνθρωπος των σκοτεινών παρασκηνίων -τουτέστιν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος- μας τον φέρνει ιεροκρυφίως για να αναδείξει (άκουσον! άκουσον!) το προσφυγικό.

Έχουμε και λέγουμε λοιπόν!

Πρωταγωνιστής: Πάπας Φραγκίσκος.

Guest star: Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Βοηθητικός ρόλος: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το όσκαρ πηγαίνει στον Οικουμενισμό.

Τα έχουν εξευτελίσει κυριολεκτικά όλα. Το αστείο του θέματος είναι ότι το Φανάρι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διεκδικεί την πατρότητα της πρόσκλησης του Πάπα λες και πρόκειται για κάτι για το οποίο αξίζει τον κόπο να επαίρεται.!!!

Εμείς δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει η θαυμάσια πρωτοβουλία γι’ αυτό απονείμουμε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον δίκαιο έπαινο για το κατόρθωμα να μας κουβαλήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ελλάδα.

Μετά την μεγάλη κυρία του Χόλυγουντ κ. Αντζολί τους πρόσφυγες της Λέσβου θα επισκεφθεί ο μέγας θεατρίνος της Ρώμης με τους δύο κομπάρσους του.

Εκείνο που παρέλειψε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλαδος να κάνει είναι να προσκαλέσει κι άλλες προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας για να εστιαστούν ακόμη περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας στο προσφυγικό. 

Επί παραδείγματι: Δεν θα έπρεπε να απευθυνθεί πρόσκληση στον Δαλάι Λάμα που είναι κι αυτός πρόσφυγας και καταλαβαίνει από προσφυγιά;

Και μια και η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων είναι μουσουλμάνοι δεν θα έπρεπε να προσκληθεί και ο μουφτής του Καίρου ή της Βαγδάτης;

Σε κάθε περίπτωση η Εκκλησία της Ελλάδος θα έχει τα μέγιστα να ωφεληθεί αν απευθυνεί στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό ο οποίος άμα λάχει μπορεί να προσκαλέσει και σαμανιστές μάγους στη Λέσβο όπως έκανε με τη Διαθρησκειακή της Καμπέρρας.

Πάντως όλοι βολεύτηκαν με την πρόσκληση. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μας φέρνει τον Πάπα. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάνει ακόμη μία εντυπωσιακή κοινή ποιμαντική παράσταση με τον Πάπα Φραγκίσκο. Οι ιεράρχες της Ιεράς Σύνοδου συγκατάνευσαν στην παπική πρόσκληση για ...ανθρωπιστικούς λόγους και φυσικά ο μέγας κερδισμένος από κάθε σκοπιά είναι ο θεατρίνος της Ρώμης.

Αλίμονον μας! Έχει κι άλλο θέμα για να γράψει επιφυλλίδα ο κ. Γιανναράς. Ξέρετε για ποιον σας μιλώ! Τον "εξαίρετο διανοούμενο" και "γνήσιο αντιοικουμενιστή."

No comments:

Post a Comment