Wednesday, April 27, 2016

ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ


ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

 Στις 5 τρέχοντος πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο,  Έκτακτη Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Θυατείρων Γρηγορίου. Σ’ αυτήν παρέστησαν και οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι Κυανέων και Τροπαίου. Κατ’ αυτήν μίλησε για την μέλλουσα Πανορθόδοξη Σύνοδο ο π. Βασίλειος Παπαθανασίου. 

Ο Αιδεσιλομογιώτατος θα συμμετάσχει σ’ αυτήν, ως μέλος της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Θρόνου. Ο π. Βασίλειος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Πανορθόδοξη Σύνοδος αποτελεί την «εκπλήρωση πόθων πολλών γενεών Ορθοδόξων». Αν ρίξει μια πρόχειρη ματιά στα θέματα που θα τεθούν ενώπιον της Συνόδου, και ιδία στο άρθρο 6, θα αντιληφθεί και ο πλέον αδαής γιατί δεν συμμεριζόμαστε την πιο πάνω άποψη. 

Δεν αποτελεί «πόθο πολλών γενεών Ορθόδοξων» η αναγνώριση ως «Εκκκλησιών» των αιρετικών μορφωμάτων των Παπικών, των Αγγλικανών και των λοιπών της ομηγύρεως των Προτεσταντών, ούτε, φυσικώ τω λόγω, των Μονοφυσιτών. Επίσης δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον π. Βασίλειο ότι η Πανορθόδοξη Σύνοδος θα προβεί στην «κοινή ομολογία της αληθείας της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας». Εδώ που φτάσαμε, πάτερ μου, πάνε να μας επιβάλουν, ετσιθελικώ τω τρόπω, την «βαπτισματική θεολογία», πάνε να μας παρουσιάσουν, μέσω του βαπτίσματος, ότι οι αιρετικοί αποτελούν μέλη της Εκκλησίας!!! (ενώ εμμένουν εμμανώς, επιμόνως κι αταλάντευτα στις πολλές και ποικίλες ετεροδιδασκαλίες τους). Κι όμως! Εσείς τα βλέπετε όλα ρόδινα, όλα κατ’ ευχήν, ενώ γνωρίζετε εκ του σύνεγγυς τι διαδραματίστηκε στις Προσυνοδικές Επιτροπές τα τελευταία χρόνια.  

Αν εγκριθούν, ο μη γένοιτο, όλες αυτές οι κακοδιδασκαλίες στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, τελικά η Συνοδος θα δώσει μήνυμα, όχι οικουμενικό -όπως λέτε- άλλα οικουμενιστικό. Θα δικαιώσει τη συμμετοχή των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο κακόφημο άντρο των προτεσταντικών σχεδιασμών που ακούει στο όνομα «Π.Σ.Ε.». Δυστυχώς όμως, για τους οικουμενιστές, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα. Ήδη οι Ορθόδοξες φωνές μέρα με τη μέρα  πυκνώνουν και οι οικουμενιστές φαίνεται «θα τα βρουν μπαστούνια». Αμήν. Γένοιτο.

No comments:

Post a Comment