Monday, April 18, 2016

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΙΕΖΑΒΕΛ ΚΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ


Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΙΕΖΑΒΕΛ ΚΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ήδη η παπική επίσκεψη-θρίαμβος έχει παρέλθει. Ο φιγουρατζής της Νότιας Αμερικής, ο Πάπας Φραγκίσκος, έκλεψε την παράσταση με εφαλτήριο τους «πρόσφυγες», και με κομπάρσους τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αθηνών Ιερώνυμο. 

Μία από τις λεπτομέρειες, που είναι σημαδιακές γι’ αυτούς που βλέπουν και καταγράφουν τις προμελετημένες και στοχευμένες αυτές κινήσεις, είναι και το γεύμα, που του παρέθεσαν. Οικοδεσπότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού η Λέσβος ανήκει στο Θρόνο, όντας μια από τις «Νέες Χώρες». Δύο πράγματα έπρεπε να γίνουν κατά το εν λόγω γεύμα: α.) να μην παρίσταται επ’ ουδενί λόγω ο αρχηγός της «Αγίας» Έδρας, καθόσον αιρετικός και δη αιρεσιάρχης από καιρό, β.) να μην «ευλογήσει» την τράπεζαν. Τι δουλειά έχει ένας αιρεσιάρχης, να «ευλογήσει» την τράπεζαν; Η κάλπικη του ευλογία ισούται με το μηδέν, καθόσον στερείται παντελώς χάριτος και ιερωσύνης. 

Λησμονήθηκαν όλα για μια ακόμη φορά, στο βωμό του οικουμενιστικού κατήφορου. Εδώ εγκώμια μελωδικά του ψάλλαμε στον Εσπερινό της 29ης 11.2014 στο Φανάρι και θα τον αφήναμε να φύγει έτσι, χωρίς να λάβουμε την «ευλογία» του; Γίνονται τέτοια πράγματα; Στο Μπαλαμάντ τι αποφασίσαμε; 

Ούτε αγιασμό των υδάτων δεν μπορεί να κάνει ο «Αγιώτατος», αφού στερείται της χάριτος κι εμείς του παραχωρήσαμε τα πρωτοτόκια, λες και ζούμε στον Δ΄ μ.Χ. αιώνα, λες κι είναι ο Άγιος Λέων, ο πρώτος των επισκόπων κατά τα πρεσβεία τιμής, που καθαίρεσε τα οχυρώματα των Μονοφυσιτών στα 451 στη Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η εν λόγω «ευλογία» αποτελεί συμπροσευχή. Δύο Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι κι ανάμεσά τους ένας πρωτοκλασάτος αιρεσιάρχης, που αρνιέται την άκτιστη θεία χάρη, που αρνιέται το Ευαγγέλιο και τις επιταγές του για το Άγιο Πνεύμα κι εμείς του παραχωρούμε τα πρωτεία. 

Και το «αντίδωρο» του «αδελφού Φραγκίσκου»; Στις 15.4. στην Αθήνα «χειροτονήθηκε» ο Σπανιόλος ιησουίτης Μανουέλ Νιν σαν Ουνίτης «επίσκοπος» Αθηνών.

No comments:

Post a Comment