Thursday, April 14, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Χαιρετίζουμε με μεγάλο ενθουσιασμό την εξαίρετη Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) για την Παπική επίσκεψη στη Λέσβο.

Πρόκειται για πολύ εμπεριστατωμένο κείμενο με ισχυρή επιχειρηματολογία που αποτελεί την πρώτη παρέμβαση της ΠΕΘ σε θέματα οικουμενισμού.

Η ΠΕΘ αποκαλύπτει το απατηλό της πρόφασης που προβλήθηκε για την παπική επίσκεψη η οποία θα αναλωθεί σε επικοινωνισμούς χωρίς να βοηθήσει το παράπαν το προσφυγικό.

Η ανακοίνωση στη συνέχεια εξηγεί ότι ο Παπισμός είναι αίρεση. Χαιρόμαστε επειδή αποκαλεί το Βατικανό Παπισμό και όχι Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και απαριθμεί συνοπτικά τις αιρέσεις που εκφράζει ο Παπισμός.

Στη συνέχεια η Ανακοίνωση της ΠΕΘ αναφέρεται στα κακά που κατά καιρούς το Βατικανό προξένησε στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία και γι’ αυτό διαμφισβητεί την ειλικρίνεια των προθέσεων του Πάπα να βοηθήσει το προσφυγικό με την επίσκεψή του στη Λέσβο.

Ακολούθως κάνει μια θαυμάσια εισήγηση. Αν ο Πάπας θέλει να βοηθήσει για το προσφυγικό ας πορευθεί στα κέντρα αποφάσεων όπου εξυφαίνονται και μπαίνουν σε εφαρμογή τα σχέδια που προξενούν την έξοδο των προσφύγων από την πατρίδα τους.

Τέλος υπενθυμίζει τον Πάπα ότι δεν είναι μόνον οι πρόσφυγες που υποφέρουν αλλά το σύνολον του Ελληνικού λαού που μαστίζεται από φοβερή οικονομική κρίση που θα έπρεπε να τύχει της προσοχής του ποντίφηκα.

Εκφράζουμε την πιο μεγάλη μας χαρά για την Ανακοίνωση της ΠΕΘ και ελπίζουμε διακαώς ότι αποτελεί απαρχή της παρέμβασης της Ένωσης των Θεολόγων για όλα τα σοβαρά θέματα της πίστεως όπως είναι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, οι διάλογοι της Ορθοδοξίας με τους αιρετικούς κτλ..

No comments:

Post a Comment