Thursday, April 21, 2016

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στο σκοτάδι για τη στάση που θα τηρήσει η Εκκλησία της Κύπρου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Επαναλαμβάνουμε ότι γνωρίζουμε μόνον ότι κατά πλειοψηφία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου κατέληξε σε κείμενο που διαλαμβάνει ποια στάση θα τηρήσει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Ποια είναι αυτή η στάση ουδεμία αναφορά έχει γίνει όπως δεν έχει γνωστεί για ποιο λόγο κάποιοι αρχιερείς μειοψήφισαν.

Παρασκηνιακά λαικός από την Κύπρο, που θέλει να διατηρηθεί η ανωνυμία του, -κάτι που σεβόμαστε απόλυτα- έδωσε την πληροφορία σε συνεργάτη του ιστολογίου ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος και οι Θεοφιλέστατοι Νεαπόλεως Πορφύριος, Αμαθούντος Νικόλαος και Λήδρας Επιφάνιος μειοψήφισαν, ενώ απόντες ήταν ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Χύτρων Λεόντιος. Αγνοούμε φυσικά -αφού δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση- αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες που μας έδωσαν.

Ουδεμία όμως πληροφορία μας εδόθη για το κείμενο που ενεκρίθη ή τους λόγους για τους οποίους οι πέντε αρχιερείς μειοψήφισαν.

Διερωτόμαστε γιατί υπάρχει και από τις δύο πλευρές αυτό το πέπλο της σιωπής. Τι έχουν να κρύψουν; Γιατί δεν θέλουν το πλήρωμα της Εκκλησίας να γνωρίζει ποιο κείμενο ενεκρίθη και σε ποια σημεία υπήρξε διαφωνία;

Παρακαλούμε θερμά τον Μακαριότατο και τους Αγίους Συνοδικούς να φέρουν στο φως το κείμενο που ενεκρίθη και να επισημάνουν σε ποια σημεία υπάρχει επιφύλαξη από τους πέντε αρχιερείς.

No comments:

Post a Comment