Monday, April 25, 2016

Η ΕΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 6


Η ΕΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 6

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Έμπλεοι χαράς αναγνώσαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Εκκλησίας, σχετικά με την Συνάντηση Προκαθημένων του Ιανουαρίου ε.έ. Χωρίς μασημένα λόγια κι αμφισημίες άδειασαν κυριολεκτικά τους οικουμενιστικούς σχεδιασμούς, τους μεστούς συγκρητισμού και «πολιτικής ορθότητος». 

Ήταν όντως ως «φωνή υδάτων πολλών» με
πολλαπλούς αποδέκτες. Ενώπιον της Ιεράς Συνόδου είχαν τεθεί επιστολή του Σεβασμιώτατου Λόβετς Γαβριήλ και των ιερέων της Μητροπόλεως του όπως κι επιστολή του Σεβασμιώτατου Φιλιππουπόλεως Νικολάου, που συμπεριελάμβανε και αναφορά 250 ιερέων της Μητροπόλεως του. 

Αναφέρεται ενδεικτικά ότι η Ι. Σύνοδος για το κακόφημο άρθρο 6 στης Συνάξεως των Προκαθημένων, με το οποίο, σώνει και καλά, θέλουν να μετατρέψουν, οβιδιακώ τω τρόπω, τις ποικιλώνυμες αιρέσεις (Παπισμό, Προτεσταντισμό, Μονοφυσιτισμό) σε «Εκκλησίες», διακηρύσσει: «Εκτός Εκκλησίας υπάρχουν μόνον αιρέσεις και σχίσματα.» Επίσης τονίζεται ότι «το να αποκαλούνται αυτά «εκκλησίες» είναι παντελώς λανθασμένο». 

Τω όντι «δρόσος Αερμών» κατεβαίνει από τις πλαγιές της Στάρα Πλανίνα (του πιο ψηλού βουνού της Βουλγαρίας) και δροσίζει και καταψύχει κάθε ένα που γνοιάζεται για την «πίστιν την αμώμητον». 

Από την άλλη δίνει ηχηρότατο ράπισμα στις παριές των παγκοσμιοσυμβουλιτών, που δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα την έξοδο της Εκκλησίας αυτής από τη «συναγωγή πονηρευομένων» που ακούει στο όνομα «Π.Σ.Ε.». Καθαρά πράγματα. Ορθώς απελάκτισε στα 1998  η εν Βουλγαρία Εκκλησία το «Π.Σ.Ε.», διακηρύττει η Ι. Σύνοδος, διότι εισήλθε σ΄αυτό  στα 1961, αφού εξαναγκάστηκε από το αθεϊστικό καθεστώς του Τόντορ Ζιβκώφ. 

Μαζί μας χαίρουν και αγάλλονται ο Άγιος πρίγκηπας Ενραβότα, ο πρωτομάρτυς της Βουλγαρίας, ο εν Αγίοις Φώτιος ο Μεγας ο ισαπόστολος, που βλέπει ότι ο, κατ’ αυτόν «αμπελών του Κυρίου, ο ηγαπημένος και νεόφυτος», απέδωσε καρπόν πολύν εν τοις εσχάτοις χρόνοις, μαζί με τον Άγιο βασιλιά Μιχαήλ. Χαίρει, χαρά ανεκλαλήτω κι ο Άγιος Ιωάννης Ρίλσκυ, το καύχημα της Χώρας και απάσης της Εκκλησίας του Χριστού, όπως και οι Ζωγραφίτες Πατέρες που έκαψαν ζωντανούς οι λατινόφρονες για την αγάπη του Χριστού. Χαίρει και ο πρόσφατα κοιμηθείς ασκητικώτατος επίσκοπος Νευροκοπίου Ναθαναήλ, που ανυποχώρητα καταδίκαζε τους οικουμενιστές και τους ομόφρόνες τους. Αναμένουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια να οδηγήσει, συν Θεώ, στην καθαίρεση των οχυρωμάτων του εχθρού. Γι’ αυτό «ικετεύσομεν τω Κυρίω εκτενώς».

No comments:

Post a Comment