Saturday, March 26, 2016

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αναρτούμε πολλά κείμενα που έχουν σχέση με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Η επανάληψη των θεμάτων είναι φυσικό να κουράζει αφού προπαντός ορισμένα από τα κείμενα είναι μακροσκελή και αναλύουν δύσκολες θεολογικές έννοιες.

Το κάνουμε συνειδητά έχοντας υπόψη μας τις δυσκολίες που παρουσιάζουν.

Είναι όμως αναγκαίο επειδή ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλος.

Τον Ιούνιο εκτός απροόπτου θα συνέλθει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος στην Κρήτη.

Στη σύνοδο αυτή θα γίνει συντονισμένη προσπάθεια από τους Οικουμενιστές να θεσμοθετήσουν τις αιρέσεις της διηρημένης Εκκλησίας και της βαπτισματικής θεολογίας σαν την πίστη της Εκκλησίας.

Σ’ αυτό το στάδιο είναι αναγκαίο να ενημερωθούμε όλοι και προπαντός οι ιεράρχες που θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο για τους κινδύνους που εμφιλοχωρούν για να αποτραπεί ο κίνδυνος να υπερψηφιστούν κακόδοξα κείμενα ως αποφάσεις της Συνόδου.

Παράλληλα πρέπει να ενημερωθεί και ο πιστός λαός του Θεού.

Στην Σύνοδο όλα δείχνουν ότι οι παραδοσιακοί επίσκοποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνασπισμένες δυνάμεις των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ρωσίας. Επομένως ο αγώνας είναι δύσκολος και η ομολογία της πίστεως δεν είναι ευρύχωρος δρόμος σπαρμένος με ροδοπέταλα.

Είναι ενδεχόμενο ότι οι Οικουμενιστές θα κατορθώσουν να περάσουν τις θέσεις τους. Ίσως όχι με τη σύμφωνη γνώμη όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών αλλά κατά πλειοψηφία.

Το ποίμνιο της Εκκλησίας πρέπει να είναι έτοιμο για να αντιδράσει μπροστά σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά τους αναγνώστες του ιστολογίου να μελετούν τα κείμενα που αναρτούμε για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ώστε -αν χρειαστεί- να έχουν όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό για την αντίδραση.

Ζούμε σε δύσκολες μέρες. Γι’ αυτό κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να αδιαφορήσει για το θέμα.

No comments:

Post a Comment