Friday, March 25, 2016

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι αδύνατο να ακούσεις χωρίς να δακρύσεις τον συγκλονιστικό χαιρετισμό του εκπροσώπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Σεβασμιότατου επισκόπου Μπρατσέκ Λογγίνου, στην Ημερίδα για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. 

Ο χαιρετισμός έγινε εκ μέρους του Μητροπολίτη Ουκρανίας κ. Ονουφρίου.

Ο χαιρετισμός συνιστά μια ευθαρσή ομολογία πίστεως κατά του Οικουμενισμού η οποία καταδικάζει με δριμύτητα τη συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου και Πατριάρχη Κύριλλου καθώς και προπαντός την κοινή οικουμενιστική διακήρυξη που υπέγραψαν.

Ο Σεβασμιότατος κ. Λογγίνος με τον χαιρετισμό του ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τις διαμαρτυρίες των παραδοσιακών πιστών, ούτε καν των παραδοσιακών επισκόπων στη Ρωσική Σύνοδο.

Παρόλα αυτά διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας -και μάλιστα η επισκοπή που προίσταται- δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούν τις τυχόν αντορθόδοξες αποφάσεις της Συνόδου του Κολυμπάρι της Κρήτης η οποία φιλοδοξεί να καθιερωθεί στη συνείδηση της Εκκλησίας ως Αγία και Μεγάλη Σύνοδος.

Η θέση του Σεβ. Μπρατσέκ για τον Οικουμενισμό είναι σαφής. Καμία θέση δεν έχουν οι Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες στο ΠΣΕ και κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να υπάρξει με τον αιρετικό Πάπα της Ρώμης. Μπορεί κάποιος να είναι είτε με τον Χριστό, είτε με τον αιρετικό Πάπα, είπε και πρόσθεσε ότι καμία άλλη επιλογή δεν υπάρχει.

Τον ενθουσιώδη χαιρετισμό του ο Σεβ. κ. Λογγίνος ολοκλήρωσε με τις ευχαριστίες και την αγάπη του για τους παραδοσιακούς επισκόπους, άλλους κληρικούς, μοναχούς και λαικούς της Ελλάδας που αγωνίζονται τον καλό αγώνα της πίστεως.

Ας κρατήσουμε πάντως την προειδοποίησή του ότι η Εκκλησία της Ρωσίας και ο Πατριάρχης Κύριλλος συντάσσονται με τους Οικουμενιστές γεγονός που δείχνει ότι στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο οι Φαναριώτες θα έχουν την ανοιχτή συμμαχία των Μοσχοβιτών με ότι αυτό συνεπάγεται.

1 comment:

  1. Why is this "Ukrainian" bishop speaking in Romanian?
    Γιατί ο "Ουκρανός" επισκοπος ομιλεί στην Ρουμανικήν γλώσσα?

    ReplyDelete