Tuesday, March 15, 2016

ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ “ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ” ΚΑΙ “ΓΝΗΣΙΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ” κ. ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ



ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ “ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ” ΚΑΙ “ΓΝΗΣΙΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ” κ. ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πρόσφατα ο κ. Γιανναράς αφιέρωσε δύο επιφυλλίδες του στην εφημερίδα “Καθημερινή” για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Σ’ αυτές μιλά για όλα. Αντιπροσώπευση στη Σύνοδο, την αίρεση του εθνοφυλετισμού, το θεματολόγιο της Συνόδου κτλ.. 

Όλες οι αναφορές των δύο επιφυλλίδων γίνονται μέσα από τα Γιανναρικά μοτίβα (Ελληνικός τρόπος ζωής, η αλήθεια του Θεού είναι σχέση, είναι κοινωνία, αληθεύειν εστί το κοινωνείν, προς + όψις =πρόσωπο, η αποκάλυψη είναι εκκλησιαστικό γεγονός κτλ., κτλ.). Αυτά, δηλαδή, που επαναλαμβάνει σε όλα του τα κείμενα τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Για τον Οικουμενισμό, όμως, δεν έγραψε ούτε μια πρόταση.!!!

Ούτε πως υπάρχει για τον κ. Γιανναρά το κείμενο της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους ετεροδόξους.

Καμία αναφορά στο γεγονός ότι στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο οι Οικουμενιστές θα προσπαθήσουν να περάσουν τις κακοδοξίες της Βαπτισματικής θεολογίας και της διηρημένης Εκκλησίας με αυτό το κείμενο.

Αυτά να τα δουν όσοι προσωπολήπτες έσπευσαν αυτόκλητοι να τον χαρακτηρίσουν “εξαίρετο διανοούμενο” (παρόλον ότι μεταξύ άλλων κακοδοξιών διαμφισβήτησε το Αειπάρθενο της Θεοτόκου) και “γνήσιο αντιοικουμενιστή” (παρόλον ότι χαρακτήρισε την Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό “καραγκιοζιλίκια”).

Τώρα που έγραψε τις επαίσχυντες Νεορθόδοξες αυτές επιφυλλίδες για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο δεν οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τον πιστό λαό του Θεού όσοι τον ευνοούν με τόση προσωποληψία;

No comments:

Post a Comment