Thursday, March 17, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού στην Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι πολύ διαφωτιστική των τάσεων που υπάρχουν στην Εκκλησία της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Είναι πολύ κατατοπιστική και περιλαμβάνει πολλές διευκρινήσεις για τις αντιρρήσεις και τα επίμαχα σημεία που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Σεβ. Ηλείας ζητά να αποφασίσει η Σύνοδος της Ιεραρχίας ποια σημεία των κειμένων της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης χρειάζονται διαφοροποίηση ώστε να δοθούν οδηγίες στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιδιώξει την βελτίωση των κειμένων.

Η πρόταση του Σεβ. Ηλείας -που ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθεί- σημαίνει ότι δεν θα δοθεί λευκή επιταγή στην αντιπροσωπεία των 24 αρχιερέων που θα συνοδεύσουν τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο στην Κρήτη. Αντίθετα θα της καθορίσουν οι συντεταγμένες εντός των οποίων θα κινηθεί οι οποίες θα λάβουν υπόψη τις εκφρασθείσες από τον Σεβ. Ναυπάκτου, τον Σεβ. Ηλείας και άλλους αρχιερείς αντιρρήσεις ώστε να επιδιωχθεί αλλαγή των προβληματικών κειμένων.

Αν γίνει αυτό σημαίνει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα σταθεί ανάχωμα στα σχέδια των οικουμενιστών και θα ομολογήσει ορθόδοξο μέλος θεολογίας. Έτσι θα βοηθήσει αποφασιστικά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο να πάρει τις ορθές αποφάσεις ώστε να μείνει στην Ιστορία της Εκκλησίας ως μία όντως Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και όχι να συγκαταριθμηθεί στις ληστρικές συνόδους της Ιστορίας της Εκκλησίας.


Πολύ μας ανέπαυσε η εισήγηση του Σεβ. Ηλείας -πέραν ορισμένων σημείων που σκανδαλίζουν όπως λ.χ. οι ύμνοι του προς τον Μεγάλο Αποστάστη της πίστης μας Πατριάρχη Αθηναγόρα- επειδή διασκεδάζει τους φόβους μας και μας δίνει ελπίδα ότι τελικά οι Οικουμενιστές θα ηττηθούν και η αλήθεια της Ορθοδοξίας θα λάμψει.

No comments:

Post a Comment