Monday, March 21, 2016

ΕΠΙΛΗΨΙΜΗ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


ΕΠΙΛΗΨΙΜΗ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αναφέρει το ιστολόγιο “Επόμενοι τοις Αγίος Πατράσιν”:

“Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επιχειρεί για μία ακόμη φορά να επιβάλει τετελεσμένα ασκώντας προληπτική λογοκρισία στους αντιφρονούντες.

Επιχειρεί να επιβάλει την μέλλουσα Σύνοδο ως τον μόνο κριτή της ορθοδόξου αληθείας, παρότι αυτή εισάγει θέματα αντορθόδοξα και επιδιώκει την θεσμοθέτηση του οικουμενισμού και των αιρέσεων.

Αυτή η επιχείρηση επιβολής του αλαθήτου της Συνόδου, και μάλιστα εκ των προτέρων, ἔχει στιγματισθεί από πολλούς ορθοδόξους.”

Απέλπιδες πράγματι οι προσπάθειες του Παναγιότατου να επιβάλει προκαταβολικά τις όποιες αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Χωρίς να γνωρίζει ακόμη ποιες θα είναι οι αποφάσεις της τις θεωρεί τελεσίδικα και αυτοδικαίως ορθές και με πανορθόδοξο κύρος.!!!

Αλλά η Εκκλησιασιτκή Ιστορία δεν είναι αδιάψευστος μάρτυρας του γεγονότος ότι σύνοδοι που συνεκλήθησαν ακόμη και ως οικουμενικές τελικά καταδικάστηκαν από την  αδιάφθορη συνείδηση της Εκκλησίας ως ληστρικές;

Πέραν τούτων άγνωστη τυγχάνει ακόμη σε όλους -του Οικουμενικού Πατριάρχου μη εξαιρουμένου- η κατάληξη των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Θα είναι πραγματικά Αγία και Μεγάλη Σύνοδος ή μήπως θα συγκαταριθμηθεί στις ληστρικές συνόδους της Εκκλησιαστικής Ιστορίας;

Ένα είναι το σίγουρο! Αν τελικά περάσουν τα σχέδια των οικουμενιστών τότε οπωσδήποτε, όχι μόνον δεν θα δεσμεύουν την Ορθοδοξία αλλά θα συγκαταριθμηθούν στις ληστρικές συνόδους. Αν αντιθέτως παραδοσιακές Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες κατορθώσουν -του Θεού συνεργούντος- να γίνουν τροχοπέδη στα σχέδια των οικουμενιστών, τότε το κύρος της Συνόδου θα είναι μεν οικουμενικό αλλά κόλαφος κατά των οικουμενιστών.

Ας μη σπεύδει, επομένως, ο Παναγιότατος να θριαμβολογήσει για το κύρος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και ας μη εκτρέπεται σε απειλές κατά των ορθόδοξων πιστών που αγωνίζονται για να μη θεσμοθετηθούν σαν πίστη της Εκκλησίας οι αιρέσεις της βαπτισματικής θεολογίας και της διηρημένης Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment