Saturday, February 6, 2016

ΜΗ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΜΗ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Προφανώς και δεν άρεσαν στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου οι απόλυτα δικαιολογημένες κι ενδεδειγμένες διαμαρτυρίες για την αφαίρεση του προσκυνηταριού με την εικόνα του Χριστού από την κύρια είσοδο του κτιρίου  της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό κι έσπευσε να δικαιολογήσει, πάραυτα, τα αδικαιολόγητα. 

Τι μας είπε; Έβαλε το προσκυνητάρι με την εικόνα του Χριστού στο «φυσικό του χώρο», δηλαδή το μετακίνησε από την κύρια είσοδο στον 4ο όροφο του κτιρίου, όπου υπάρχει παρεκκλήσι. Ερωτούμε τον Ελλογιμότατο κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου: Από πότε κύριε Κοσμήτορα «φυσικός χώρος» των εικονισμάτων είναι μόνο οι ναοί; Δεν είδατε ποτέ εικόνες εκτός ναών; Όλοι γνωρίζουν ότι εικόνες, στον Ορθόδοξο χώρο, υπάρχουν σε εργοστάσια, σε χώρους εργασίας, σε καταστήματα, σε σχολεία, σε δικαστήρια, σε στρατόπεδα, σε οχήματα, σε δρόμους (προσκυνητάρια) κ.ο.κ. Πολλώ  μάλλον σε Θεολογική Σχολή. Τα ίδια επιχειρήματα κατά των αγίων εικόνων  χρησιμοποιούν, περιέργως,οι  άθεοι και οι πάσης φύσεως αντίχριστοι, όταν θέλουν να κρύψουν την εικονομαχική τους μάνητα. 


Πώς δεν έχει σχέση η απόφασή σας με την επικείμενη είσοδο μωαμεθανών φοιτητών στο «Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών»; Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι η ενέργειά σας αυτή ΔΕΝ σχετίζεται με την εικονομαχική μανία των οπαδών του Μωάμεθ; Για  χάρη των οπαδών του ειδωλολατρικού Μωαμεθανισμού, μετακινήσου και συ Χριστέ, από την κύρια είσοδο της Σχολής  έξω απ’ το παρεκκλήσι. Οικουμενιστής είναι ο κύριος Κοσμήτορας. Τι θέλατε να κάνει; «Ου συνάγουσιν από ακανθών σταφυλάς και από τριβόλων σύκα». Κι έπεται συνέχεια…

No comments:

Post a Comment