Wednesday, February 24, 2016

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΘ


ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΘ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή συγκίνηση και περηφάνεια παρακολουθούμε  τους αγώνες των στελεχών της ΠΕΘ -και δη του Προέδρου της κ. Σπαλιώρα και του Γραμματέα της κ. Τσαγκάρη- εναντίον όσων μάχονται τον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της πατρίδας μας, όσων απεργάζονται δεινά για το μάθημα των Θρησκευτικών, όσων δρομολόγησαν την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όσων προωθούν την ξενόφερτη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όσων μικρόψυχων νεωτεριστών κληρικών ενοχλήθηκαν από την παλλαική συγκέντρωση στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Για όλα τα πιο πάνω θερμά συγχαίρουμε τα στελέχη της ΠΕΘ και ευχόμαστε να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος να προμαχούν για όλα τα θέματα της πίστης και της πατρίδας μας.

Θερμά θέλουμε να τους παρακαλέσουμε να λάβουν θέση και για τον Οικουμενισμό και για την Πανορθόδοξη Σύνοδο ιδιαίτερα τώρα που ένα κυριολεκτικά αιρετικό κείμενο υπάρχει κίνδυνος να θεσμοθετηθεί σαν πίστη της Εκκλησίας.

Είναι αδιανόητο η ΠΕΘ με τα δέκα χιλιάδες μέλη της να δηλώσει απούσα από το προσκλητήριο της πίστης μας και να σταθεί αδιάφορη για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που άπτεται άμεσα της αλήθειας της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment