Saturday, February 20, 2016

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ!!!


ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αποτροπιασμό κυριολεκτικά δημιούργησαν στους πιστούς οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου μετά την επιστροφή του από το Μεξικό ότι ήθελε να πάει ο ίδιος στην Κρήτη για να προσφωνήσει τους συνέδρους της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Επειδή, όμως, έλαβε άλλες αποφάσεις η Σύναξη των Προκαθημένων στο Σαμπεζύ θα στείλει αντιπροσωπεία για να μαγαρίσει τις εργασίες της Συνόδου.

Πολύ προκλητικά μάλιστα επανέλαβε την πίστη της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου ότι αναγνωρίζει ως έγκυρη την αρχιερωσύνη των ορθόδοξων επισκόπων (καλωσύνη του!!!) μια δήλωση που λοξοκοιτάζει προς την προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ που αναγνωρίζει έγκυρα τα μυστήρια και την ιερωσύνη των Παπικών.

Πολύ προκλητική η στάση του αιρεσιάρχη της Ρώμης, αλλά -για να λέμε και του στραβού το δίκαιο- την ευθύνη γι’ αυτές τις δηλώσεις την έχει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος ήθελε να είναι παρόντες ως παρατηρητές οι αιρετικοί κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου οι οποίοι μάλιστα να έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν διά της Γραμματείας σχετικές ερωτήσεις.

Ευτυχώς άλλοι Προκαθήμενοι απέρριψαν την ιταμή αυτή αξίωση δέχτηκαν, όμως, αντιπροσωπείες των αιρετικών να είναι παρούσες στην έναρξη και στη λήξη των εργασιών της Συνόδου γεγονός που σκανδαλίζει αφόρητα τους πιστούς και δίνει στον Πάπα το δικαίωμα να κάνει αυτές τις ιταμές δηλώσεις.

No comments:

Post a Comment