Monday, February 8, 2016

ΟΙ ΠΡΟΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ


ΟΙ ΠΡΟΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δεν φείστηκαν λόγων αυστηρότητας οι προκοσμήτορες της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Κογκούλης και κ. Μιχαήλ Τρίτος για την απόφαση του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου να απομακρύνει την εικόνα του Χριστού από την είσοδο του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής.

«Πρόκειται για άθλια ενέργεια. Οι φοιτητές καθημερινά συνήθιζαν να προσκυνούν την εικόνα του Χριστού. Μήπως αυτό ενοχλεί κάποιους;» διερωτάται ο πρώην κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Ιωάννης Κογκούλης.

«Η εικόνα του Χριστού είναι το σήμα κατατεθέν και το σημείο αναφοράς για μια ορθόδοξη θεολογική σχολή. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να βρίσκεται σε περίοπτη θέση» λέει στη «δημοκρατία» ο πρώην κοσμήτορας Μιχαήλ Τρίτος.

Προειδοποιεί πως «η μεταφορά του εικονοστασίου αποτελεί κακό παράδειγμα, καθώς ανοίγει τον δρόμο για να καθηλωθούν ιερές εικόνες και από άλλα δημόσια κτίρια». 

Συγχαίρουμε τους κυρίους προκοσμήτορες για την ευθύτητα που μίλησαν και ελπίζουμε ότι ο κ. Κοσμήτορας θα βάλει νερό στο κρασί του και θα δώσει εντολή η εικόνα του Κυρίου να επανατοποθετηθεί στην είσοδο της Σχολής. Αν μάλιστα προσθέσει ακόμη μία εικόνα στην είσοδο του παρεκκλησίου στον τέταρτο όροφο της Σχολής θα δώσει σ’ όλους ιδιαίτερη χαρά και θα άρει το σκανδαλισμό που προκάλεσε.

No comments:

Post a Comment